Girona registra el percentatge de llars connectades a Internet més alt de Catalunya

Sis de cada deu llars gironines tenen ordinador mentre que les connexions de banda ampla creixen de set punts en un any

query_builder   2 febrer 2006 10:00

event_note Nota de premsa

Girona registra el percentatge de llars connectades a Internet més alt de Catalunya

Sis de cada deu llars gironines tenen ordinador mentre que les connexions de banda ampla creixen de set punts en un any

Les comarques gironines registren amb un 42,6% el percentatge de llars connectades a Internet més elevat del país, superant la mitjana nacional (40,9%), segons dades de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) referents a l’Enquesta d’equipament i ús de les tecnologies de la informació (TIC) i la comunicació a les llars de Catalunya de juny de 2005. El Baix Empordà és la comarca amb més penetració de les TIC.

En aquestes comarques el percentatge de llars amb ordinador a juny de 2005 era del 59,7%, 3,3 punts per sobre de la mitjana de Catalunya. La presència de telèfon mòbil era del 79,2% i el tant per cent de llars amb banda ampla era d’un 20,3%. En relació a juny de 2004, les comarques gironines han crescut en presència de totes les TIC a les llars. La tinença d’ordinadors ho ha fet de 8 punts, la connexió a Internet de 4,6, la de banda ampla de 6 punts i la de telefonia mòbil de 3 punts.

És important matisar que la dada del 40,9% de llars connectades arreu de Catalunya a Internet està consolidada d’acord amb les de l’Instituto Nacional de Estadística (INE) que no considera les connexions a Internet a través de mòbil i tecnologies sense fils. De ser considerades, segons dades de la FOBSIC i l’Idescat, aquest percentatge pujaria al 49,2%.

Pel que fa als usos de les TIC entre els gironins majors de 15 anys, un 54% havia fet servir ordinador en els darrers tres mesos el juny d’enguany i el 46,7% s’havia connectat a Internet, dades similars a les computades arreu del territori nacional. Si es compara amb juny de 2004 l’ús habitual d’ordinador (darrers tres mesos) havia crescut de 3,2 punts i el d’Internet 5,2 punts.

El correu electrònic, amb un 36,8%, era a mitjans de 2005 l’aplicació d’Internet que havien utilitzat més els gironins majors de 15 anys en el darrer trimestre.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha indicat que “les comarques gironines es troben amb uns nivells de penetració i ús de les TIC destacables si bé encara insuficients per situar-se al capdavant de la Unió Europea”. Segons Oriol Ferran “el tant per cent de llars amb banda ampla, tot i evolucinar a molt bon ritme, ha de duplicar-se pel cap baix en tres anys i per això executem el desplegament de les xarxes de banda ampla que promou el Govern arreu del país”.

Ferran ha assenyalat també la importància que ha de tenir també per a incrementar els usos de les TIC el Pla de Serveis i Continguts que impulsa Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació. Aquest pla preveu accions per a l’alfabetització i la formació digitals i la millora de l’oferta de serveis que ajudin a dinamitzar la demanda.

1  

Fitxers adjunts

Dades per comarques de presència de les TIC a les llars gironines

Dades per comarques de presència de les TIC a les llars gironines
RTF | 398

undefined
undefined
undefined
undefined