La Direcció d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat segueixen treballant en l’incendi forestal que afecta el terme municipal de Bassella (Alt Urgell), que s’havia iniciat a la zona de Cal Cordill i que ha avançat en direcció oest cap al pantà de Rialb.

El front més actiu es troba en aquests moments en el flanc dret, que es troba al nord de l’incendi, mentre que el cap (situat entre lo Pauet i lo Puit) i el flanc esquerre (més proper a la C-26) evolucionen favorablement.

Segons les primeres dades provisionals del cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat ja 180 hectàrees de massa forestal.

Segons ha informat el cos de Mossos d’Esquadra, en el petit nucli de les Tapioles s’han hagut de desallotjar com a mesura preventiva les dues úniques persones que es trobaven a la zona. D’altra banda, i Segons el Servei Català del Trànsit, no hi ha cap incidència viària derivada d’aquest incendi.

En aquests moments segueixen treballant al foc un total de 19 mitjans aeris (10 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac, 4 avions amfibis i 1 helicòpter de comandament) i una seixantena de terrestres. En les tasques d’extinció també s’incorporaran dos hidroavions provinents de la base de Saragossa, cedits per la Dirección General para la Biodiversidad (Ministerio de Medio Ambiente).

Recordar que a les 19.20 hores, el Centre d’Emergències de Catalunya ha activat la fase d’Emergència-1 del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Podeu consultar un mapa de la zona afectada per l’incendi a la pàgina web: www.gencat.net/premsa.

20.40 hores

1  

Fitxers adjunts

Plànol zona incendi forestal d'Ogern

Plànol zona incendi forestal d'Ogern
BMP | 1452