La Generalitat i quatre entitats financeres constitueixen quatre nous Fons de titulització d'actius

query_builder   22 juny 2006 14:30

event_note Nota de premsa

La Generalitat i quatre entitats financeres constitueixen quatre nous Fons de titulització d'actius

El govern català avalarà fins a 1.452 milions d’euros del total dels fons destinats a millorar el finançament de les pimes catalanes

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha signat avui els convenis de col·laboració entre el departament i “la Caixa”, Caixa de Sabadell, Caixa Catalunya i Banc de Sabadell i les societats gestores Gestión de Activos Titulizados, Gesticaixa i Intermoney, per constituir quatre fons de titulització d’actius. L’operació facilitarà l’accés al finançament de les petites i mitjanes empreses de Catalunya. Aquesta operació constata el compromís del Govern amb les pimes i reforça i complementa altres mesures ja dutes a terme pels diferents departaments del Govern, especialment a través de l’ICF, i que s’emmarquen en les mesures de finançament empresarial que preveu l’Acord estratègic per a la competitivitat, la qualitat de l’ocupació i la internacionalització de l’economia catalana.

Les quatre entitats financeres participaran en el projecte mitjançant la cessió d’una part de la seva cartera de préstecs i altres drets de crèdit davant de les pimes catalanes als fons de titulització. L’import inicial estimat és de 1.840 milions d’euros, dels qual la Generalitat avalarà fins a 1.452 milions. Els quatre fons de titulització seran gestionats per GestiCaixa, del grup “la Caixa”, Gestión de Activos Titulizados, del grup Caixa Catalunya, i Intermoney, del grup CIMD.

Per finançar la compra d’aquests crèdits que els bancs i les caixes han incorporat als fons, s’emetran bons que es negociaran al mercat secundari de la Borsa de Barcelona. I aquests bons, avalats per la Generalitat fins a un 80% de l’import d’emissió, es podran col·locar a un preu més favorable que el que obtindrien sense aval, per la millora del ràting. Amb aquesta operació les entitats financeres poden incrementar el nivell d’activitat i aconseguir els nous recursos, al mateix temps que s’obliguen a reinvertir aquests guanys en nous préstecs per a pimes.

A l’acte d’avui han assistit, entre d’altres, el president del Banc de Sabadell, Josep Oliu, el director general adjunt executiu de “la Caixa”, Tomàs Muniesa, el director general de Caixa Catalunya, Josep Ma Loza, el sots director general de l’àrea comercial de Caixa Sabadell, Eduard Imbernol, el president d’Intermoney Titulización, José Antonio Trujillo, el president de Gesticaixa, Juan San Miguel, i el president de Gestió d’Actius Titulitzats, Lluís Gasull.

A l’octubre del 2005, el departament d’Economia i Finances i sis entitats financeres van endegar quatre fons de titulització d’actius, dels quals la Generalitat va avalar 1.500 milions d’euros.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 18

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined