La Generalitat i la Federació Catalana de Caixes impulsaran accions coordinades en matèria d'atenció a la dependència

query_builder   21 desembre 2005 14:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat i la Federació Catalana de Caixes impulsaran accions coordinades en matèria d'atenció a la dependència

Es constitueix la Comissió tècnica de la dependència

El Departament d’Economia i Finances i la Federació Catalana de Caixes d’Estalvis han constituït una Comissió tècnica per coordinar les accions en matèria de dependència. La Comissió, que es va reunir ahir per primera vegada, està formada per representants dels departaments d’Economia i Finances, Salut, i Benestar i Família i els directors de l’obra social de les deu caixes d’estalvis catalanes. La finalitat és impulsar accions coordinades i conjuntes en matèria de serveis d’atenció a la dependència i compartir projectes mutus que persegueixin la millora de la qualitat de vida de les persones dependents.

Aquesta Comissió s’ha creat en el si de la Comissió Mixta Generalitat-Federació Catalana de Caixes d’Estalvis que té per objectiu examinar i informar sobre les línies orientadores en matèria d’obra social i estudiar temes estratègics per a l’economia i el sector de les caixes. La creació d’ambdues comissions s’emmarca en el compromís del govern català de mantenir l’autonomia i la independència d’aquestes entitats i de consensuar amb elles qualsevol decisió que les afecti.

 La constitució de la Comissió tècnica de la dependència es va decidir durant l’última reunió de la Comissió Mixta celebrada el passat mes d’octubre. Segons explica el Secretari d’Economia de la Generalitat, Andreu Morillas, la creació d’aquesta Comissió tècnica respon a la voluntat del govern de donar resposta a una de les demandes socials que s’ha incrementat més durant els darrers anys com són el serveis a les persones en situació de dependència. “Aquesta és una necessitat sentida del país com a prioritària que requereix una garantia de recerca d’eficiència per part de les institucions i una concentració d’esforços per aconseguir-la”, ha dit Andreu Morillas. En aquest sentit, i donat que l’atenció a la dependència és una de les activitats de l’obra social de les caixes, les deu entitats financeres i la Generalitat han creat aquesta comissió que, entre altres funcions, haurà d’identificar les actuacions i les previsions que en matèria de dependència realitzen les caixes d’estalvis. També haurà de conèixer els objectius de l’Administració catalana en aquest àmbit i, a partir d’aquí, establirà propostes concretes de col•laboració entre la Generalitat i la Federació en aquesta matèria.

A banda del Secretari d’Economia de la Generalitat, Andreu Morillas, també formen part de la Comissió tècnica de la dependència: el secretari general de Benestar i Família, Antoni Segarra; el director de l’ICASS, Martí Masferrer; el director del CatSalut, Carles Manté; el director general de Política Financera i Assegurances, Miquel Salazar; el vicesecretari de la Federació Catalana de Caixes d’Estalvis, Antoni Millet; el director executiu de l’Obra Social (OBS) de “la Caixa”, Josep Francesc de Conrado; el director de l’OBS de Caixa Catalunya, Miquel Perdiguer; la directora de l’OBS de Caixa Girona, Marta Franch; el cap de comunicació i OBS de Caixa Laietana, Ricard Navarro; el secretari general de Caixa de Manlleu, Jordi Espona; la directora de l’OBS de Caixa Manresa, Marta Lacambra; el director de l’OBS de Caixa Penedès, Josep Francesc Cortés; el director de l’OBS de Caixa Sabadell, Fermí Pons; el director de l’OBS de Caixa de Tarragona, Xavier Bas; i el cap de l’OBS de Caixa Terrassa, Maria Cardellach.

1  

Imatges

Imatge de la reunió

Imatge de la reunió 263