El proper divendres dia 15 de juny tindrà lloc al Balneari Vichy Catalán de Caldes de Malavella, el sopar-homenatge a les 15 persones que aquest any rebran les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines que atorga anualment la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona. Els guardonats, provinents d'arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives. L'acte serà presidit pel Conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i comptarà amb la presència de la Secretaria General de l'Esport, Anna Pruna, el Delegat del Govern, Jordi Martinoy, i el Representant Territorial d'Esports, Josep Saguer.

La Representació Territorial de l'Esport a Girona va decidir, l'any 1980, homenatjar a totes aquelles persones que d'una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l'esport. Així naixien les Medalles de l'Esport de les Comarques Gironines. El procés per a l'obtenció d'aquest guardó s'inicia amb una convocatòria, a principis d'any, en la què es remeten les bases a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, donat que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Amb posterioritat, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar els candidats i proclamar els 15 guardonats.

Les medalles de l'Esport, que aquest any arriben a la seva 27ª edició, és dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l'obtenció de la medalla es valora a persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.

Durant les 26 edicions que s'han celebrat (afegint-hi els premiats d'aquest any), han rebut el guardó un total de 457 persones (432 homes i 25 dones), d'arreu de les nostres comarques i de diverses modalitats esportives.

Pel què fa a l'edició del 2007, la Comissió de Recompenses de la Medalla de l'Esport, reunida el passat 27 de març, va acordar concedir l'esmentat guardó a les següents persones:
COGNOMSNOMLOCALIESPORTPRAC
BLANQUERA BELLVEHIJOSEPSTA. COLOMA DE FARNERSFUTBOL
BURNIOL FÀBREGAANTÒNIARIPOLLATLETISME
CASAS BUXEDAJOSEP M.GIRONAHOQUEI PATINS / HANDBOL
CASINO SÁNCHEZJULITORROELLA DE MONTGRÍCICLISME
GARCÍA NAVARRAJAUMEGIRONAESCACS / FUTBOL
GISBERT MARTÍJOSEP M.ST. ANTONI DE CALONGEATLETISME
GRANADOS AGUILAJOANOLOTFUTBOL / ENTRENADOR
JULIÀ ARDENUYJORDI JOSEPGIRONAHOQUEI / HANDBOL / FUTBOL
LÓPEZ CODERCHGAIETÀGIRONAVELA
PACAREU GRANOLLERSJOANLLANÇÀBÀSQUET
PALLÀS JULIÀJOSEP MANELVILABLAREIXATLETISME / BÀSQUET
RAHOLA QUIRCHNICOLÀSCADAQUÉSFUTBOL / ÀRBITRE / ENTRENADOR
RODRÍGUEZ GIRONAEULÀLIALA MOLINA - ALPESQUÍ
ROURA NIERGAANICETBANYOLESATLETISME / MUNTANYA
TOLOSA SERRATENRICSTA. COLOMA DE FARNERSNATACIÓ

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
Acte: Acte d'entrega de les medalles de l'Esport de les Comarques Gironines
Hora: 21:00 h
Lloc: Balneari Vichy Catalán de Caldes de Malavella

1  

Fitxers adjunts

convocatòria

convocatòria
DOC | 59