Mieras inaugura el semestre de Catalunya com a representant de les comunitats autònomes al Consell de la UE en matèria de cultura i audiovisual

En un acte al MNAC amb la participació de les CCAA

query_builder   23 gener 2006 14:05

event_note Nota de premsa

Mieras inaugura el semestre de Catalunya com a representant de les comunitats autònomes al Consell de la UE en matèria de cultura i audiovisual

En un acte al MNAC amb la participació de les CCAA

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha presidit avui la inauguració del primer semestre del 2006 en què Catalunya ostenta la representació de les comunitats autònomes (CCAA) davant el Consell de la Unió Europea en matèria de cultura i audiovisual. La inauguració s’ha celebrat en el decurs d’una reunió del Grup de Treball de la Sectorial de Cultura, organitzada pel Departament de Cultura, que ha tingut lloc al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Han acompanyat la consellera la secretària general del Departament de Cultura, Gemma Sendra, i el director general del Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats. Per part de les comunitats, han assistit el conseller de Cultura i Esports de de Madrid, Santiago Fisas, i secretaris generals i directors generals de la resta d’autonomies, a excepció de les de Ceuta i Melilla, que no han pogut ser presents. El Ministeri de Cultura ha estat representat pel subdirector general de Cooperació Cultural Internacional, Fernando Gómez, i per la subdirectora general de Comunicació Cultural en relació amb les CCAA, Begoña Cerro. Així mateix, ha assistit el conseller d’Afers Autonòmics de la Representació Permanent d’Espanya a davant la UE, Manuel García Guirado, i la delegada de la Generalitat a Brussel•les, Anna Terrón.

Durant l’acte inaugural, la consellera Mieras ha concretat els objectius del semestre en dues prioritats: una de tipus organitzatiu i l’altra de caràcter polític. La primera prioritat que ha destacat és “impulsar algunes activitats pràctiques que millorin la nostra organització interna, la nostra comunicació i la nostra capacitat de compartir informació”, i la segona és “identificar políticament –amb precisió i eficàcia- els temes sobre els quals hem de concentrar el nostre treball polític per tal que sigui efectiu i complementari amb el que desenvolupa el Ministeri i que representi el conjunt de sensibilitats de la nostra realitat plural”.

La representació de Catalunya significa, entre d’altres qüestions, la participació en les reunions del Comitè de Cultura i del Grup Audiovisual del Consell de la UE, organismes tècnics encarregats de preparar les decisions d’aquest òrgan, així com la possibilitat de participar i intervenir en el Consell de Ministres de la UE.

Barcelona, 23 de gener de 2006

1  

Imatges

La consellera amb els participants a la reunió

La consellera amb els participants a la reunió 501