La Comissió de peticions del Parlament Europeu ha ajornat la presa en consideració de la denúncia de la COPE contra la Generalitat de Catalunya i ha demanat que es prepari un dossier amb tota la informació complerta sobre aquesta petició. La Comissió de peticions demanarà a les dues parts tota la documentació necessària.  

El Govern aportarà tota la documentació, sentències i resolucions de la mesa per tal d’avalar que la Generalitat de Catalunya ha complert la llei fins a les últimes conseqüències.

 Els Coordinadors de la Comissió de peticions (junta de portaveus) han tingut molt en compte dos factors: d’una banda, que la sentència emesa pel Tribunal Suprem ha estat acatada per la Generalitat, i de l’altre, que el litigi objecte de la petició te una part encara pendent de sentència del Suprem.

 L’admissibilitat o no de la petició serà traslladada a finals de febrer, un cop el dossier estigui complert. S’ha de destacar que només el Partit Popular Europeu dona suport a l’admissió d’aquesta petició, encara que hi ha divisions dins del seu Grup polític. La resta de grups polítics presents a la cambra europea estan en principi contra  l’admissibilitat de la proposta.

 En tot cas el Parlament Europeu analitzarà la petició sobre la renovació automàtica de freqüències. En cap cas debatrà la Llei de l’Audiovisual de Catalunya ni el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 37