L'exposició dedicada als escriptors mallorquins Joan Alcover i Miquel Costa Llobera arriba al País Valencià

Serà inaugurada demà a la sala d'exposicions de la Caixa Rural de Vila-real

query_builder   7 abril 2005 12:33

event_note Nota de premsa

L'exposició dedicada als escriptors mallorquins Joan Alcover i Miquel Costa Llobera arriba al País Valencià

Serà inaugurada demà a la sala d'exposicions de la Caixa Rural de Vila-real

Demà, divendres 8 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, serà inaugurada a la sala d’exposicions de la Caixa Rural de Vila-real (Castelló) l’exposició itinerant Joan Alcover & Miquel Costa i Llobera: classicisme i modernitat. L’acte comptarà amb la presència del director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Jaume Subirana; del director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Gabriel Janer Manila, i de l’alcalde de Vila-real, Manuel Vilanova.

La mostra, de caràcter itinerant, ha estat exposada fins ara a Palma, Barcelona i Lleida. A Vila-real, l’exposició ha estat promoguda per l’Ajuntament, la Caixa Rural de Vila-real i la Institució de les Lletres Catalanes. En els pròxims mesos tornarà a les Illes Balears (Eivissa, Inca, Manacor i Maó) de la mà de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

L’exposició, comissariada per Llorenç Soldevila, gira entorn de dos escriptors nascuts a Mallorca que han estat essencials per entendre els canvis de la cultura catalana al tombant del segle XX: Alcover i Costa van decidir utilitzar els registres cultes de la llengua per treure-la del procés de dialectalització i van aportar elements decisius per modernitzar les lletres catalanes.

Ambdós escriptors van formar-se a les diverses tertúlies que es reunien a Palma, sota l’empara dels intel•lectuals de la Renaixença, van tenir un paper destacat en l’esforç per renovar l’estètica dels Jocs Florals i, sobretot, van ser figures destacades del I Congrés Internacional de la Llengua Catalana (1906), una fita de la cultura catalana, on van intervenir amb textos on proclamaven el seu suport a la nova empresa de normativitzar i enaltir la llengua i cultura comunes.

Barcelona, 7 d’abril de 2005

1  

Imatges

Fotografia de la portada del catàleg de l'exposició

Fotografia de la portada del catàleg de l'exposició 255

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined