El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i el conseller d’Educació i Cultura de les Illes Balears, Francesc Fiol, s’han reunit aquest matí a Palma. Mascarell ha qualificat la reunió de “molt profitosa i cordial” i ha dit que “ha permès enfortir els vincles entre ambdues comunitats”.

Segons el conseller català, en la reunió s’ha posat de manifest que “tenim la voluntat i el desig de què les coses vagin el millor possible en benefici de la cultura de les Illes i de Catalunya” i “ens interessa a tots enfortir els lligams entre Catalunya i les comunitats que li són més properes sigui quin sigui el seu signe polític”.

El conseller de Cultura de la Generalitat ha proposat al conseller de les Illes Balears que prengui en consideració la possibilitat que el seu govern entri a formar part dels organismes que estan preparant la participació de la cultura catalana com a convidada d’honor en la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt de l’any 2007. El conseller Fiol ha agraït la proposta del conseller català perquè “tenim molt interès en què les Illes Balears i els nostres editors siguin presents a Frankfurt”.

Els dos consellers també han concretat dues línies de col•laboració per mitjà de dos convenis que signaran pròximament: un entre l’Institut Ramon Llull i l’Institut d’Estudis Baleàrics per a la projecció exterior de la cultura, i l’altre entre la Secretaria General del Departament de Cultura i la Direcció de Cultura de les Illes Balears per a intercanvis en l’àmbit cultural entre ambdues comunitats.

Ferran Mascarell i Francesc Fiol també han parlat de l’Arxiu de la Corona d’Aragó i han coincidit en destacar la importància que el patronat que ha de regir-lo es constitueixi tan aviat com sigui possible. El conseller català ha assenyalat en aquest sentit que la constitució del patronat “no ha de comportar cap debat que no sigui merament tècnic i referit als fons que han d’integrar l’arxiu”.

Barcelona, 25 de maig de 2006

1  

Imatges

D'esquerra a dreta, Ferran Mascarell i Francesc Fiol

D'esquerra a dreta, Ferran Mascarell i Francesc Fiol 897