El secretari general de Joventut, Eugeni Villalbí, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, inauguraran l'exposició "Penjades", aquest dijous 14 de desembre, a la Sala d'Art Jove (c/ Calàbria, 147, 20 h). La mostra es pot veure fins el 31 de desembre.
Rosa Curto presenta a la Sala d'Art Jove, "Penjades", un recull de fotografies al voltant de la violència envers les dones. L'artista tortosina ha volgut tractar aquest tema des d'una perspectiva psicològica, de manera subtil i sense fer-ne victimisme. A les seves fotografies, Curto utilitza elements quotidians per expressar la realitat de la violència de gènere. Segons paraules de la pròpia autora, les fotografies de "Penjades" expressen "el dolor o la vergonya d'unes dones que rebutgen, expressament, la mirada directa de l'espectador."
Rosa Curto és la guanyadora de l'edició de l'any 2006 d'Art Jove a Terres de l'Ebre, concurs creat l'any 2004 amb l'objectiu d'oferir als joves la possibilitat de difondre les seves obres per les Terres de l'Ebre i la resta de Catalunya, amb el suport de la Secretaria General de Joventut. L'exposició "Penjades" ja s'ha pogut veure al Museu de l'Ebre de Tortosa, del 18 de maig al 13 de juny de 2006.

Rosa Curto

Tortosa, 1976. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora de l'IES Joaquim Bau.

Ha participat en exposicions arreu de Catalunya i ha estat guardonada en diverses ocasions: Premi de Pintura Gaspar Camps d'Igualada (2003), Premi de Pintura Ajuntament de Deltebre (2002), Segon Premi al 22è Concurs de Pintura Vila de Cambrils (2002). Ha estat seleccionada en Ia I Mostra d'Art Contemporani de Figueres A-VENT (2004).

La pintura i la fotografia són les disciplines artístiques amb les que treballa habitualment.

1  

Imatges

L'artista tortosina Rosa Curto presenta les fotografies de "Penjades" a la Sala d'Art Jove

L'artista tortosina Rosa Curto presenta les fotografies de "Penjades" a la Sala d'Art Jove 96