El programa Carnet Jove de la Secretaria General de Joventut i el Diari metro, amb la cololaboració de Ficòmic, han convocat la primera edició del I Premi Tira Còmica Més jove. El guanyador del concurs dibuixarà, durant un any, les vinyetes de la contraportada de la revista Més Jove.

El premi, que s’inclou dins el programa Connecta’t del Carnet Jove i +25, neix amb l’objectiu de donar suport als joves dibuixants de còmic que s’inicien en el “nové art”. La convocatòria està oberta a tots els titulars del Carnet Jove o Carnet +25 de la Generalitat de Catalunya.

Els participants hauran de presentar tres tires còmiques encapçalades per un títol i protagonitzades pels mateixos personatges i/o objectes en tres situacions diferents, com si de tres edicions de la revista es tractés.

Presentació de propostes

El material s’ha d’enviar a Programa Carnet Jove i + 25 – I Premi Tira Còmica Més Jove. Generalitat de Catalunya. c/ Rocafort 116-122 08015 Barcelona, abans del 30 de juliol. Els resultats es faran públics durant el mes d’octubre. Cal adjuntar una butlleta d’inscripció degudament emplenada, a la qual es pot accedir entrant en el portal www.carnetjove.net.

Premis

El guanyador signarà un contracte de col•laboració, durant els 11 números següents al lliurament  del premi, amb el diari Metro, en concepte de realització de la Tira Còmica de la Revista Més Jove. En virtut d’aquest contracte, percebrà 1650 € bruts, dividits en 11 pagaments de 150€ cadascun.

D’altra banda, els premis per als quatre finalistes són un lot de còmics, un set de dibuix ofert per Staedtler, i una activitat del programa “Esc” de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya per a dues persones.

Les tires còmiques del guanyador i les dels 4 finalistes s’exposaran al Saló del Còmic 2007 i a la seu de la Secretaria General de Joventut. També es publicaran a la revista Més Jove d’octubre, i es podran veure al web del Carnet Jove: www.carnetjove.net.

Criteris de selecció i veredicte

El jurat, que valorarà la qualitat dels dibuixos, l’originalitat dels personatges i el guió de la tira, estarà integrat per Carles Santamaria, secretari general de FICOMIC i director del Saló Internacional del Còmic de Barcelona; Horacio Altuna, il•lustrador i dibuixant professional; Xavier Gual, cap de redacció del Diari Metro a Catalunya; Saida Antràs, redactora de la Revista Més Jove; Eloi Andiñach, dissenyador gràfic del departament d’Autoedició i Disseny de la Secretari General de Joventut i Domènec Ballester, director del Carnet Jove i +25, com a president del jurat.

El veredicte serà inapel•lable i el premi es podrà declarar desert només en cas que el jurat determini que les obres no arriben a uns mínims de qualitat.

1  

Fitxers adjunts

Nota I Premi Tira Còmica Més Jove

Nota I Premi Tira Còmica Més Jove
DOC | 87