L’Institut Català de les Dones i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament organitzen el dia 23 de maig per la tarda la jornada Les dones africanes, constructores de pau, que compten amb la participació de dues dones africanes expertes en negociacions de pau i en rehabilitació postbèl·lica. Es tracta de Sabine Sabimbona, qui va participar en les negociacions de pau que van portar a la signatura de l’Acord d’Arusha i va dirigir el comitè sobre conflicte i genocidi al Parlament de Burundi, i Christiana Thorpe, de Sierra Leone, qui dirigeix l’organització Forum for African Women Educationalist, i que ha tingut un paper molt destacat en el recolzament a les dones que van ser víctimes de la violència sexual a la guerra.

Àfrica sovint és representat com un continent de guerra i fam. Ara bé, malgrat aquesta imatge victimitzadora, la seva població és protagonista de múltiples iniciatives de construcció de pau. Moltes d’aquestes iniciatives estan sent liderades per dones.

Aquestes jornades s’emmarquen en la commemoració el proper 24 de maig del Dia Internacional de les Dones per a la Pau i el Desarmament i volen impulsar la implementació efectiva de la resolució 1325 del Consell de Seguretat de Nacions Unides així com visibilitzar la tasca de dones que protagonitzen resistències o mediacions en els conflictes armats.

22 de maig de 2006

Les dones africanes, constructores de pau

DIA: Dimarts, 23 de maig de 2006

HORA: 16.30h – 19.30h

LLOC: Sala d’actes de la Secretaria General de Joventut (Calàbria, 147) Barcelona

1  

Fitxers adjunts

DONES AFRICANES, CONSTRUCTORES DE PAU. Dossier de premsa.

DONES AFRICANES, CONSTRUCTORES DE PAU. Dossier de premsa.
DOC | 414