El Departament de Benestar i Família ha presentat a Tarragona, avui divendres 22 de juliol, la Programació territorial dels serveis socials especialitzats 2004-2007, per a l’atenció de la gent gran amb dependències, de les persones amb discapacitats i de les persones amb malaltia mental de la xarxa bàsica de serveis socials de responsabilitat pública.

La presentació d’aquesta programació, que ha anat a càrrec de la consellera de Benestar i Família, Anna Simó, i el director dels Serveis Territorials de Tarragona, Jordi Tous, acompanyats del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, és una eina bàsica elaborada per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) per al desenvolupament de les polítiques del Govern de Catalunya en matèria de serveis socials.

Les inversions que es duguin a terme en base a la planificació pretenen resoldre els desequilibris territorials en la distribució dels serveis socials. Per assolir els objectius de la planificació a tot el territori català calen 47 nous equipaments públics del Departament de Benestar i Família i un mínim de 161 equipaments concertats.

En la futura vegueria de Tarragona, els objectius de planificació impliquen un increment públic de 566 places de residència per a gent gran; 33.350 hores en els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç; 105 places en llars de residència per a malalts mentals; 39 places en centres ocupacionals i 202 places en residències i llars residències per a malalts psíquics.

1  

Fitxers adjunts

Programació territorial dels serveis socials especialitzats 2004-2007 a la demarcació de Tarragona

Programació territorial dels serveis socials especialitzats 2004-2007 a la demarcació de Tarragona
PPT | 10234