La consellera Carme Figueras ha signat convenis amb les entitats d'iniciativa social i les entitats gestores del PIRMI, i un protocol d'acords per a la cooperació amb la Federació Ecom

El protocol amb Ecom preveu finançar un programa perquè els disminuïts físics disposin d'un assistent personal
La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, acompanyada pel director general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Ramon Nicolau, ha signat els convenis plurianuals per al manteniment de serveis socials a les entitats federatives d'iniciativa social i a les entitats gestores del Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI). La signatura d'aquests convenis ha tingut lloc al Departament de Benestar i Família, avui dijous 26 d'octubre. Les signatures s'han realitzat en dos grups, atenent a l'àmbit de les entitats implicades.

Amb la signatura d'aquests convenis, el Departament de Benestar i Família assumeix el compromís de finançar amb uns 9,2 milions d'euros les activitats de les entitats associatives per al període 2006-2008. La consellera Carme Figueras ha explicat que "la signatura d'aquests convenis, de caràcter trianual, és una clara mostra de la ferma voluntat de la Generalitat d'oferir un marc de col·laboració clar, sòlid i estable a les entitats d'iniciativa social de Catalunya".

Per la seva part, i en nom de les entitats signants d'avui, Montserrat Thoa Soler, presidenta de l'Institut de Reinseció Social (IRES), ha destacat que "s'ha donat resposta a una reivindicació històrica, que permetrà millorar la qualitat del servei a les persones i donar estabilitat laboral dels professionals que hi treballen". Des de la Federació Catalana pro Persones amb Retard Mental, Jordi Tudela ha afirmat que amb la signatura d'aquests convenis "es fa un reconeixement a la tasca de les entitats del tercer sector".

Convenis amb les entitats federatives

Un total de 14 entitats federatives han signat convenis plurianuals per al manteniment dels seus serveis. L'objecte d'aquests convenis és la col·laboració entre l'ICASS i determinades entitats federatives per al manteniment de les activitats i serveis per als exercicis 2006, 2007 i 2008. Les àrees d'aquestes activitats són: l'enfortiment de la xarxa associativa i federativa, el desenvolupament de programes d'activitats i d'infraestructura en el lleure, el manteniment de serveis d'informació i comunicació, l'enfortiment del servei de formació i altres programes específics de l'entitat.

Les entitats d'aquest àmbit que han signat convenis de col·laboració són:

- Coordinadora de Tallers per a Persones amb Discapacitat Psíquica de Catalunya

- Coordinadora de Centres de Profunds de Catalunya (CCPC)

- Federació d'Entitats d'Assistència a la Tercera Edat (FEATE)

- Federació Catalana d'Associacions de Familiars de Malalts Mentals (Fecafamm)

- Federació Catalana d'Esports per a Minusvàlids Físics

- Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics (Acell)

- Federació Catalana d'Associacions d'Ajuda al Drogodependent

- Federació de Persones Sordes de Catalunya (Fesoca)

- Minusvàlids Físics Associats (Mifas)

- Federació d'Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (Acapps)

- Fundació Catalana per a la Síndrome de Down

- Agrupació d'Entitats per a l'Atenció al Minusvàlid de les Comarques de Lleida (Allem)

- Federació d'Entitats Col·laboradores amb el Minusvàlid (Federació Ecom)

- Federació Catalana pro Persones amb Retard Mental (Apps)

Convenis amb entitats gestores del PIRMI

Un total de 15 entitats han signat convenis plurianuals per al manteniment dels seus serveis. L'objecte d'aquests convenis també és la col·laboració entre l'ICASS i les entitats gestores del programa PIRMI, per al manteniment de les activitats i serveis per als exercicis 2006, 2007 i 2008. En aquest cas, les àrees d'aquestes activitats són: l'establiment de les activitats dissenyades d'inserció social i laboral necessàries per promoure la integració social i laboral de les famílies i les persones que participen en el programa interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció; i el desenvolupament i la realització d'activitats adreçades a col·lectius que es trobin en una situació de pobresa o exclusió social, fomentant-ne la inclusió.

Les entitats d'aquest àmbit que han signat convenis de col·laboració són:

- Associació Rauxa

- Fundació per a la Reinserció de Dones (Ared)

- Caritas Diocesana de Tarragona

- Caritas Diocesana de Girona

- Associació Àmbit Prevenció

- Fundació Privada Font Picant

- Fundació Sant Pere Claver

- Caritas Diocesana Barcelona

- Fundació Privada Escó

- Fundació Privada Trinijove

- Associació per a la Promoció i la Inserció Professional

- Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina

- Associació de Dones per la Inserció Laboral - Surt

- Institut de Reinseció Social (Ires)

Protocol d'acords amb la Federació Ecom

La consellera Carme Figueras també ha signat un protocol d'acords per a la cooperació entre el Departament i la Federació d'Entitats Col·laboradores amb el Minusvàlid (Federació Ecom), que agrupa 152 entitats de disminuïts físics i té prop de 100.000 socis. Com a trets principals d'aquest protocol, cal destacar que fixa les tarifes dels pròxims anys pel manteniment de les places de les llars residència, residències i centres de dia per aquest col·lectiu, així com preveure que l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) financi el 50% del cost dels nous equipaments per a disminuïts físics. Una novetat destacada del protocol es que preveu finançar un programa perquè els disminuïts físics disposin d'un assistent personal, tal com recullen les futures lleis de la Dependència i de Serveis Socials.

1  

Imatges

Foto Consellera Figueras i representants de les entitats signants dels convenis

Foto Consellera Figueras i representants de les entitats signants dels convenis 218