Enric Pujol i Casademont és a partir d’ara el nou coordinador de l’Àrea d’Història i Pensament Contemporani del Departament de la Presidència. Aquesta nova unitat, adscrita a la Secretaria de Coordinació Interdepartamental, coordina els centres i organismes ubicats a la Secretaria que engloben temàtiques d’història i pensament contemporani, com són el Centre d’Història Contemporània, l’Oficina d’Atenció als expressos, desapareguts i fosses comunes i el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis.

La nova àrea optimitzarà el funcionament d’aquests tres organismes i en reforçarà la cohesió. A més, el nou coordinador, Enric Pujol, assessorarà el secretari de Coordinació Interdepartamental en temes d’història i pensament contemporani.

Enric Pujol i Casademont (Figueres, 1960) és doctor en Filosofia i Lletres, especialitat d’Història, per la Universitat de Barcelona. És autor de nombrosos llibres sobre història i historiografia catalana. La seva obra Ferran Soldevila i els fonaments de la historiografia catalana contemporània (1995) li va valer el Premi Enric Prat de la Riba, que atorga l’Institut d’Estudis Catalans. Amb Jaume Santaló ha elaborat el Pla Director del Museu de l’Exili de la Jonquera. Al març de 2004 va ocupar la direcció de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, càrrec que ha deixat per ser el nou coordinador de l’Àrea d’Història i Pensament Contemporani del Departament de la Presidència.

 

10 d‘octubre de 2005

1  

Fitxers adjunts

Enric Pujol és el nou coordinador de lÀrea dHistòria i Pensament Contemporani

Enric Pujol és el nou coordinador de lÀrea dHistòria i Pensament Contemporani
PDF | 103