La Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya ha estat distingida amb el Premi Musicat 2005  que li atorga l’Associació de Músics Musicat en reconeixement al seu suport  a la campanya  “Ballem en català”.

En el marc de d’aquesta campanya de foment de la creació de música ballable cantada en català, s’han dut a terme diverses accions, com ara l’organització d’un concurs de temes musicals amb lletra en català, al qual es van presentar 150 propostes d’estils ben diversos; l’edició d’un CD i un DVD amb les vint cançons guanyadores, o l’edició d’un catàleg, amb totes les formacions musicals participants, que s’ha distribuït entre ajuntaments, comissions de festes i entitats organitzadores i promotores d’espectacles de ball.

A la campanya “Ballem en català” s’hi han adherit unes 60 orquestres de tot Catalunya, amb el compromís d’interpretar en les seves actuacions almenys sis temes dels vint guanyadors.

“Ballem en català” és una de les accions que es duen a terme en el marc de la campanya de promoció de l’ús de la llengua "Dóna corda al català".  En aquesta ocasió la Secretaria de Política Lingüística ha col·laborat estretament amb la Unió de Músics de Catalunya.

L’Associació de Músics Musicat atorga el  Premi Musicat des de l’any 2002. En la seva primera edició es va reconèixer l’Orquestra Maravella, pels seus 50 anys de trajectòria musical. Han rebut també aquest premi l’empresa Metalquímia, per difondre la música catalana arreu del món a través del CD Music from Catalonia (2004); i el Consell Català de la Música, per l’elaboració d’un curs multimèdia adreçat als músics sobre la gestió professional (2003).

L’acte de lliurament del Premi tindrà lloc aquest vespre a Girona, en el decurs del 6è sopar musical de Santa Cecília, que organitza anualment l’Associació de Músics Musicat. Serà al restaurant BO d BO, al carrer Adri, número 15, a Domeny, Girona.

 

22 de novembre de 2005

1  

Fitxers adjunts

La Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya rep avui el Premi Musicat 2005

La Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya rep avui el Premi Musicat 2005
PDF | 56