INFORMACIÓ EMBARGADA FINS A LES 17:30 HORES

Avui s’ha creat la primera associació de policies homosexuals de l’Estat

El Programa per al col•lectiu GLT demana un entorn més favorable per fer visible l’homosexualitat en els cossos policials

Avui s’ha celebrat a Sitges la primera jornada sobre policia i homosexualitat, que ha reunit a representants del teixit associatiu homosexual i transsexual així com membres dels cossos de seguretat i de la societat civil. En la clausura d’aquesta trobada, el responsable del Programa per al col•lectiu Gai, Lesbià i Transsexual (GLT), Eugeni Villalbí, del Departament de la Presidència, s’ha mostrat preocupat per la necessitat de “generar un entorn favorable” per fer front a “l’actual situació d’invisibilitat” de l’homosexualitat en diversos àmbits i, especialment, en el dels cossos de policial. Aquest és un sector en què, donada la seva naturalesa històrica, la discriminació per raons d’orientació sexual sempre s’ha fet més palesa.

En el marc d’aquesta jornada, organitzada per l’entitat XarxaGay, s’ha presentat oficialment la primera associació de policies homosexuals de l’Estat. En aquest sentit, Eugeni Villlalbí, ha dit que el Govern s’alinea amb els objectius de l’entitat “pel seu caràcter inclusiu” i ha destacat que la no visibilització també és una forma de discriminació del col•lectiu.

D’altra banda, també ha remarcat que el Pla Interdepartamental del Programa per al col•lectiu GLT, que el Govern preveu aprovar durant aquest semestre, té un apartat específic per a l’àmbit laboral. Aquest contempla, entre d’altres, l’aplicació de mesures de formació i informació que ajudin a foragitar l’homofòbia en el lloc de treball.

28 d’abril de 2006

Més informació a:

www.gencat.cat/programaglt

www.webpolicial.info/portal

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 48