Benestar i Família presenta el 'Bus estiu cívic' per promoure la sensibilització cívica i social als municipis turístics de Catalunya

Es tracta d'un recurs que s'instalolarà a 16 municipis costaners des del 14 de juliol al 10 de setembre

query_builder   14 juliol 2006 13:00

event_note Nota de premsa

Benestar i Família presenta el 'Bus estiu cívic' per promoure la sensibilització cívica i social als municipis turístics de Catalunya

Es tracta d'un recurs que s'instalolarà a 16 municipis costaners des del 14 de juliol al 10 de setembre

El Departament de Benestar i Família, a través de la Direcció General d'Actuacions Comunitàries i Cíviques (DGACC), presenta el "Bus estiu cívic", una campanya que es desenvoluparà als municipis turístics de la costa amb la intenció de promoure accions de sensibilització cívica i social.

La DGACC ha elaborat aquesta campanya itinerant amb l'objectiu de posar a l'abast dels municipis una eina que ajudi a sensibilitzar i estimular els comportaments cívics com a base de la convivència pacífica i solidària, des del convenciment que la "bona convivència" contribueix positivament a un factor clau de l'economia del país i dels municipis, com ara el turisme.

Amb l'inici de la temporada turística d'estiu, als municipis de la costa es fan més evidents els problemes relacionats amb la convivència, que incideixen en la qualitat de l'oferta turística. La capanya del "Bus estiu cívic" persegueix els objectius següents:

- Conscienciar la població, estable i ocasional, dels valors del civisme i la convivència que aporten qualitat a tothom.

- Fomentar actituds cíviques i prevenir o modificar comportaments incívics en l'espai públic.

- Implicar en la responsabilitat individual de l'àmbit comunitari.

- Posar a disposició de 16 ajuntaments una eina per treballar els comportaments i els valors cívics en un context vacacional.

Deixa'ns una bona imatge

A partir del lema central d'aquesta campanya per promoure el civisme, "Deixa'ns una bona imatge", s'han elaborat missatges complementaris que reforcen la idea central que la convivència és el respecte a la diversitat de persones i usos de l'espai públic: "Els que hi som, els que passen, els que treballen, els que ens visiten, els que descansen, els que hi viuen, els que se'n van... Tots podem col·laborari deixar una bona imatge d'aquest estiu!".

Dins l'autobús es presenten gràficament escenes quotidianes d'un dia i una nit de vacances en les quals la gent ha d'identificar les persones que "sí col·laboren" i les que "no col·laboren" per a la convivència i la bona imatge.

Algunes de les actituds i els comportaments respecte als quals es pretén incidir són: deixar bruta la platja, aparcar malament, portar la ràdio del cotxe molt forta, portar el gos sense lligar, passar en bici pel mig del passeig, cantar pels carrers o cridar, posar la música forta, vomitar a qualsevol lloc, pintar al carrer, utilitzar l'espai públic de lavabo, no respectar el mobiliari urbà, etc.

Als municipis d'acollida turística, el civisme és una qüestió de convivència entre tots els que comparteixen. La intenció de la campanya és promoure els valors cívics estimulant que la ciutadania resident i la que ens visita respecti i estimi més allò que es considera propi i proper. D'aquesta manera, treballar per una convivència cívica és enfortir un element de qualitat fonamental de l'oferta turística.

La ruta del "bus estiu cívic" s'inicia el 14 de juliol a Roses i finalitzarà el 10 de setembre a Alcanar, i s'estarà tres dies a cada municipi on té previst instal·lar-se.

1  

Fitxers adjunts

Ruta "Bus estiu cívic"

Ruta "Bus estiu cívic"
PPT | 164

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined