El Departament de Benestar i Família incrementarà aquest any un 40% de mitjana els recursos per a serveis socials a l'Alt Pirineu i l'Aran. Així ho recullen els protocols que, cada any, la Generalitat signa amb els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals per regular els programes i els recursos que el Govern destina en aquesta matèria.

La signatura d’aquests acords va tenir lloc la setmana passada al Palau de la Generalitat i hi va assistir el coordinador de Benestar i Família a l'Alt Pirineu, Jordi Mas, que va destacar “la voluntat del Departament i del Govern d'apostar per les polítiques adreçades a corregir les desigualtats”.

Segons els convenis, els Consells Comarcals de la Cerdanya i el Pallars Sobirà rebran un 50% més de recursos que l'any passat; el de l'Alt Urgell més del 40%; mentre que l’increment al Pallars Jussà serà del 19%. En total, la quantitat que rebran els Consells Comarcals de l’Alt Pirineu serà d’entre 260.000 i 550.000 euros.

“Amb els convenis acabats de formalitzar –ha destacat el coordinador de Benestar i Família a l'Alt Pirineu, Jordi Mas–, les comarques de muntanya milloraran uns serveis imprescindibles per facilitar les condicions de vida dels pirinencs”. Aquests diners serviran per a què els consells comarcals, en tant que administració que gestiona bona part dels serveis socials, puguin millorar serveis com el transport adaptat, les activitats per a famílies monoparentals o l'atenció a la infància i a l'adolescència.

En total, el Departament de Benestar i Família dedicarà enguany 81.529.180 euros als ens locals i comarcals del país que presten serveis socials, un 38,14% més que l'any 2005 i més d’un 100% respecte l’any 2003.

1  

Imatges

La consellera Carme Figueras i el coordinador de Benestar i Família a l'Alt Pirineu, Jordi Mas

La consellera Carme Figueras i el coordinador de Benestar i Família a l'Alt Pirineu, Jordi Mas 92