El Govern dóna suport a la candidatura de Barcelona com a seu dels jocs esportius europeus de gais i lesbianes de l'any 2008

query_builder   3 març 2006 11:00

event_note Nota de premsa

El Govern dóna suport a la candidatura de Barcelona com a seu dels jocs esportius europeus de gais i lesbianes de l'any 2008

El Govern dóna suport a la candidatura de Barcelona com a seu dels jocs esportius europeus de gais i lesbianes de l’any 2008

La decisió es pren aquest cap de setmana durant l’assemblea anual de la Federació Europea d’Esports per a Gais i Lesbianes (EGLSF) a Budapest

El responsable del Programa per al col•lectiu gai, lesbià i transsexual, Eugeni Villalbí, del Departament de la Presidència, es desplaçarà aquest cap de setmana a Budapest (Hongria) per donar suport a la candidatura de Barcelona com a seu dels EuroGames de l’any 2008. La decisió es prendrà diumenge 5 de març durant l’assemblea anual de la Federació Europea d’Esports per a Gais i Lesbianes (EGLSF). En aquests jocs multiesportius hi competeixen persones gais i lesbianes tot i que la participació està oberta a altres persones independentment de la seva orientació sexual.

Aquesta és la primera vegada que el Govern de la Generalitat dóna suport a una iniciativa d’aquest tipus. Concretament, la candidatura compta amb el recolzament del Departament de Comerç, Turisme i Consum; de la Secretaria General de l’Esport; de Institut Català de les Dones i del Programa per al col•lectiu gai, lesbià i transsexual. A més, la candidatura també té el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Dissabte 4 de març a la tarda, la delegació de l’entitat esportiva catalana Panteres Grogues que viatjarà a Budapest, defensarà la candidatura de Barcelona. La Federació Europea d’Esports per a Gais i Lesbianes emetrà el seu veredicte diumenge dia 5 al matí. El responsable del Programa per al col•lectiu gai, lesbià i transsexual, Eugeni Villalbí, també participarà en la defensa de la candidatura de Barcelona. Aquests jocs poden ser molt importants per a Catalunya perquè, entre d’altres motius, es calcula que puguin atraure uns 5.000 esportistes i uns 30.000 visitants a la ciutat.

Els EuroGames s’han celebrat des de 1992 a diverses ciutats europees: La Haia (1992 i 1993), Frankfurt (1995), Berlín (1996), Paris (1997), Zuric (2000), Hannover (2001), Copenhaguen (2003), Munic (2004), Utrecht (2005). En cas que Barcelona acollís els EuroGames el 2008 seria la primera vegada que se celebrarien en una ciutat al sud d’Europa. 

Aquesta actuació és un pas més del Govern en la lluita contra la discriminació de les persones homosexuals i transsexuals en la societat. En aquest sentit, l’any passat es van assolir fites tant importants com la legalització del dret d’adopció per part de les parelles del mateix sexe –al Parlament de Catalunya- o la creació del Programa per al col•lectiu gai, lesbià i transsexual, una unitat del Govern que treballa específicament en polítiques per a persones gais, lesbianes i transsexuals.

D’altra banda, l’entitat que presenta la candidatura, Panteres Grogues, es va crear el 1994 per oferir un espai on gais, lesbianes i bisexuals poguessin desenvolupar una activitat esportiva de forma lliure i distesa. Tot i així, l’associació està oberta a qualsevol persona que vulgui compartir l’activitat esportiva.

3 de març de 2006

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 71

undefined
undefined
undefined
undefined