La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i l'alcalde de l'Ajuntament de Camprodon, Esteve Pujol, han signat un conveni de col·laboració per a l'ampliació de la residència i centre de dia per a persones grans del municipi i per a la concertació de places. Per a la realització d'aquest projecte s'han analitzat les necessitats i la priorització d'atenció a les persones grans amb dependències de la comarca i la regió social, i es considera que aquesta actuació és beneficiosa per a l'interès general de la població.

L'ampliació de la residència municipal, situada a l'edifici de l'antic Hospital Municipal de Camprodon del carrer de Lluís Jover, suposarà la creació 54 places residencials i 14 de centre de dia. A més, a partir del moment de posada en funcionament del nou equipament, el Departament de Benestar i Família es compromet a concertar el 50% de les places residencials i el 100% de les places de centre de dia que s'integrin en la Xarxa Bàsica de Serveis de Responsabilitat Pública.

El Departament cooperarà en el finançament de l'ampliació del centre un import màxim de fins a 982.818,16 euros, mitjançant l'atorgament d'una subvenció extraordinària que suposa el 70% del pressupost d'obra. Aquesta aportació es farà efectiva prèvia justificació de la despesa per part de l'Ajuntament, que té un pressupost de contracte d'obres d'1.401.025,94 euros.

L'Ajuntament de Camprodon executarà l'ampliació del centre, que donarà servei a la gent gran del municipi i comarca, d'acord amb la normativa vigent aplicable i el projecte del Departament de Benestar i Família. Així mateix, és farà càrrec de les despeses de la construcció de l'equipament, així com de la dotació del mobiliari i utillatge necessaris per portar a terme la prestació dels serveis.

1  

Imatges

La consellera en funcions Carme Figueras i l'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol

La consellera en funcions Carme Figueras i l'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol 350