L’Associació de Cantants i Intèrprets en Llengua Catalana, amb la participació de de la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Coordinació Interdepartamental del Departament de la Presidència, organitza el dimecres 26 d’octubre a Barcelona l’espectacle “Ovidi Montllor, deu anys de vacances”, en homenatge a l’artista alcoià en motiu dels deu anys de la seva mort.

La presentació d’”Ovidi Montllor, deu anys de vacances” es farà el proper dilluns 24 d’octubre, a les 13 hores, al Mercat de les Flors de Barcelona (Lleida, 59), on hi assistiran el secretari de Coordinació Interdepartamental, Apel·les Carod; el Sr. Lluís Marrasé, president de l’Associació de Cantants i Intèrprets en Llengua Catalana (ACIC), i els artistes que participaran a l’espectacle.

“Ovidi, deu anys de vacances” és un cicle de tres espectacles, organitzats conjuntament per la Comissió Any Ovidi de València, el Centre Ovidi Montllor d’Alcoi i l’ACIC, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. València, Barcelona i Alcoi acullen els actes, on diferents artistes interpreten cançons de l’artista adaptades expressament per l’ocasió, sota la direcció de Lluís Marrasé.

El cicle va començar a València el 24 de setembre, i el segon espectacle se celebrarà al Mercat de les Flors de Barcelona el proper dimecres 26 d’octubre a les 22 hores, a la sala Ovidi Montllor. Hi participaran el grup alcoià Verdcel, Roger Mas, Miquel Gil amb Pascal Comelade, Feliu Ventura, Adrià Puntí i Quico Pi de la Serra. Després del concert es projectaran algunes cançons de l’únic concert enregistrat amb imatges de l’artista que es conserva. “Ovidi, deu anys de vacances” clourà a Alcoi el 26 de novembre.

Ovidi Montllor, nascut a Alcoi el 1942, va ser un artista polifacètic, destacant com a cantant, poeta i actor. Sempre va sobreeixir pel compromís, nacional i social, que va adquirir amb el seu temps i el seu país. Va esdevenir un referent de l’activisme cultural i polític de l’últim terç de segle XX. Va morir a Barcelona el 1995, i als deu anys de la seva mort diferents entitats, així com la Generalitat de Catalunya, volen recordar i homenatjar la figura d’un artista que sempre va fer bandera de la cultura catalana.

 

21 d’octubre de 2005

1  

Fitxers adjunts

LACIC i la Generalitat homenatgen Ovidi Montllor als deu anys de la seva mort

LACIC i la Generalitat homenatgen Ovidi Montllor als deu anys de la seva mort
PDF | 74