El Patronat Català Pro Europa a Tarragona i la Diputació de Tarragona organitzen l'acte de lliurament de les Beques "Margarida de Prades" d'integració europea que tindrà lloc el 8 de maig, a la sala Julio Antonio de la Diputació de Tarragona, a les 12 hores.
En aquest acte, que compta amb el suport de la Universitat Rovira i Virgili, dos joves becaris rebran oficialment la beca "Margarida de Prades" de mans d'Arnau Queralt, coordinador del Patronat Català Pro Europa; Joaquim Nin, diputat de la Diputació de Tarragona, i de Santiago J. Castellà, vicerector de Relacions Externes de la Universitat Rovira i Virgili.

·Beques "Margarida de Prades" d'integració europea
El Patronat Català Pro Europa ofereix des de l'any 1983 el programa de Beques d'Integració Europea amb la voluntat de formar especialistes en qüestions relatives a la Unió Europea. El seu objectiu és oferir ajut econòmic a joves llicenciats per assistir a cursos de màster o postgrau sobre integració europea en centres universitaris especialitzats de qualsevol dels altres vint-i-quatre estats membres de la Unió Europea.
El nombre de persones que han rebut una beca en Integració Europea al llarg de tota la història del Patronat Català Pro Europa és de 206, de les quals són dotze les de la província de Tarragona que han rebut la beca "Margarida de Prades" d'integració europea.

·9 de maig, Dia d'Europa
El lliurament de les Beques "Margarida de Prades" d'integració europea s'emmarca dins de la celebració del Dia d'Europa, 9 de maig. La seva significació es remunta al discurs redactat per Jean Monnet i pronunciat pel ministre francès d'Afers Estrangers, Robert Schuman -considerat un dels màxims impulsors del moviment d'unificació europea- un 9 de maig de l'any 1950. En aquest discurs es proposava un pla mitjançant el qual es posaria en comú la producció francesa i alemanya del carbó i l'acer -base de tota potència militar- sota el control d'una autoritat única i supranacional. Aquest projecte, conegut com a Pla Schuman, va donar lloc un any més tard a la creació de la primera de les Comunitats Europees, la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer, origen del procés d'integració europea que coneixem actualment.

Enguany, celebrem el 50è aniversari de la signatura dels Tractats de Roma, tractats fundacionals de les Comunitats Europees, amb la signatura dels quals (25 de març de 1957) va començar la construcció de la família europea que es caracteritza per compartir un conjunt de valors com, per exemple, la pau, la solidaritat o l'estabilitat. Més de 400 milions d'europeus ja formen part d'aquesta gran família comunitària. Sota l'emblema "Together since 1957" (Junts des de 1957), traduït en les vint-i-tres llengües oficials i ara també en català, la Unió Europea celebra aquests cinquanta anys de treball en comú.
Per celebrar els cinquanta anys del Tractat de Roma s'ha creat una pàgina web específica que recull els actes de la commemoració: http://europa.eu/50/index_es.htm


Acte:Lliurament de les Beques "Margarida de Prades"

Dia:Dimarts, 8 de maig de 2007

Hora:12 hores

Lloc:Sala Julio Antonio de la Diputació de Tarragona
Passeig de St. Antoni, 100, Tarragona

Participants:Arnau Queralt, coordinador del Patronat Català Pro
Europa; Joaquim Nin, diputat de la Diputació de
Tarragona, i Santiago J. Castellà, vicerector de
Relacions Externes de la Universitat Rovira i Virgili


Aquesta actuació s'emmarca dins les activitats de difusió i informació sobre la Unió Europea que desplega el Patronat Català Pro Europa com a punt d'enllaç d'Europe Direct - Xarxa d'informació de la Comissió Europea

1  

Fitxers adjunts

Convocatòria

Convocatòria
DOC | 123