El Patronat Català Pro Europa ha col·laborat en el segon número d’Europe’s World que publica un reportatge patrocinat per la Generalitat de Catalunya on s’expliquen els projectes més importants que es fan a Catalunya en sectors clau de la innovació i la recerca.

Es destaca la gran quantitat d’iniciatives per consolidar Catalunya com un dels pols de recerca biomèdica més importants d’Europa, amb la creació d’un Centre de Recerca de Medicina Regenerativa a Barcelona, un parc de recerca biomèdica i la promoció d’una Bioregió que faciliti el desenvolupament d’aquest sector.

En l’àmbit de les noves tecnologies, es destaca la creació del districte 22@, iniciativa pionera a Europa que reconvertirà l’antic districte industrial del Poblenou -la Manchester de Barcelona- en el centre de les noves activitats econòmiques i tecnològiques de Catalunya; la constitució, aquest mes de febrer a Barcelona, de l’entitat legal de l’ITER, el reactor experimental de fusió termonuclear més important del món, que es construirà a França; i el fet que, des de l’any passat, Barcelona acull el Mare Nostrum, la computadora més potent d’Europa i la tercera del món.

Per últim, el reportatge destaca el desè aniversari de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), institució pionera en l’ensenyament on-line.

Per a més informació es pot consultar el reportatge a: www.europesworld.org

Europe’s World és una publicació política -apareix tres vegades a l’any- de caràcter paneuropeu que analitza els principals temes de debat sobre la Unió Europea. Creada la tardor del 2005 per Friends of Europe, un think tank independent amb seu a Brussel·les, col·laboren en la seva elaboració 45 think tanks d’arreu d’Europa. La publicació s’edita en anglès i francès.

Més informació: premsa i comunicació

                        Tel. 93 567 29 93

                        premsa@infoeuropa.org

1  

Fitxers adjunts

Europe's World

Europe's World
DOC | 95