La Generalitat de Catalunya ha lliurat avui els Premis ARC 2004 als 170 esportistes i entrenadors catalans d’alt nivell (veure llistat adjunt) que han aconseguit èxits internacionals en els campionats celebrats durant l’any passat.

Els premiats van aconseguir fer podi en els Jocs Olímpics d’Atenes, els Campionats d’Europa o del Món absoluts celebrats durant l’any 2004, o bé van ser finalistes d’atletisme, natació i gimnàstica en la cita olímpica o en els Mundials del mateix 2004.

La xifra de guardonats en aquesta edició segueix la línia ascendent i aquesta vegada arriba als 170 (149 esportistes, 20 entrenadors i 1 guia d’esportista amb deficiències visuals), vuit més que fa un any. La dotació econòmica pateix un increment molt important respecte l’any passat i se situa en 348.900 euros, un 51,3% més que en el 2003.

L’acte s’ha realitzat al Palau de Pedralbes i ha estat presidit pel secretari general de l’Esport, Rafel Niubò. També hi han estat presents el director del Consell Català de l’Esport, Ignasi Doñate; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), David Moner, i el director del Centre d’Alt Rendiment de Catalunya, Francesc de Puig.

Els 170 guardonats en aquesta edició dels Premis ARC representen 23 federacions esportives: aèria, atletisme, ciclisme, entitats excursionistes, esports d’hivern, físic-culturisme, futbol, futbol sala, gimnàstica, golf, hípica, karate, motociclisme, natació, patinatge, piragüisme, salvament i socorrisme, taekwondo, tennis, vela, voleibol, esports per a cecs i deficients visuals i esports per a minusvàlids físics.

En aquesta edició s’han concedit uns premis especials per a la selecció catalana masculina d’hoquei patins, pel seu triomf al Mundial B de Macau (Xina); a la selecció catalana femenina de futbol sala, pel segon lloc obtingut al Campionat d’Europa de Seleccions Nacionals Femenines, disputat a Volgograd (Rússia) i organitzat per la Unió Europea de Futsal, i les seleccions catalanes masculina i femenina d’hoquei en línia que no van poder participar en el Mundial de London (Canadà).

Potenciar l’esport d’alt nivell

El Consell Català de l’Esport va iniciar el Programa ARC (Alt Rendiment Esportiu de Catalunya) a principis de l’any 2001 per treballar conjuntament amb les Federacions Esportives Catalanes totes les vies de suport a l’esportista d’alt nivell català.

El Programa ARC estructura els criteris i objectius que cada esportista d’alt nivell català ha d’assolir i aporta els elements tècnics, econòmics i materials necessaris per millorar les condicions de l’entrenament i la competició.

En aquest sentit, el Programa ARC engloba, entre d’altres actuacions, les beques ARC, destinades a contribuir a la millora de les joves promeses de l’esport català per arribar al seu màxim nivell internacional, i els Premis ARC, que recompensen els esportistes que ja han aconseguit èxits internacionals.

1  

Fitxers adjunts

Llistat guardonats Premis ARC 2004

Llistat guardonats Premis ARC 2004
XLS | 100