Catalunya disposarà durant el 2005 d'un 60% més de fons destinats al finançament dels contractes programa de formació continua

query_builder   10 maig 2005 15:00

event_note Nota de premsa

Catalunya disposarà durant el 2005 d'un 60% més de fons destinats al finançament dels contractes programa de formació continua

Les Comunitats Autònomes gestionaran el 50% del total dels fons estatals per finançar aquests programes

Catalunya disposarà durant el 2005 d’un 60% més de fons destinats al finançament dels contractes programa de formació continua

L’acord que s’aplicarà a partir del proper mes de juny ha estat anunciat avui a Barcelona pel director general del Servei Públic d’Ocupació Estatal, Valeriano Baillo, que s’ha reunit amb el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Francesc Castellana.

Catalunya disposarà enguany d’un 60% més de fons destinats al finançament dels contractes programa de formació continua, passant dels 24,5 milions de 2004 als 39,4 milions de 2005. Les Comunitats Autònomes en el seu conjunt podran gestionar durant aquest any 2005 el 50% de la totalitat dels fons estatals destinats al finançament d’aquests programes. Catalunya gestionarà així un 18% respecte a la quantitat total transferida per l’Estat. Ho ha anunciat avui en roda de premsa el director del Servei Públic d’Ocupació Estatal, Valeriano Baillo, que ha manifestat que l’Administració de l’Estat vol establir en l’àmbit de la formació continua “un clima de pacificació i de no conflictivitat”, perquè l’anterior Govern central del Partit Popular no va complir amb les sentències del Tribunal Constitucional, que reconeixen les competències de gestió en aquesta matèria de les Comunitats Autònomes.

En aquest sentit, Baillo també ha explicat que es modificarà la normativa que regula totes les bonificacions que reben les empreses en matèria de Seguretat Social per tal de garantir que Catalunya, i la resta de les Comunitats Autònomes, puguin participar en la gestió, seguiment, i avaluació dels plans de formació que fan les empreses a través d’aquestes bonificacions. Baillo ha manifestat que, a partir del mes de juny, el Consorci de Formació Continua de Catalunya assumirà aquesta competència, fins ara responsabilitat l’administració de l’Estat a través de la Fundació Tripartida per a la Formació en l’Ocupació (FORCEM).

Segons que ha manifestat Valeriano Baillo, també s’ha decidit avançar al mes de juny la transferència a les Comunitats Autònomes de la gestió dels fons destinats a les accions de formació continua en l’àmbit sectorial (per sectors) fins ara reservades a l’Estat. L’objectiu final d’aquestes accions serà dissenyar un nou model de formació continua que s’anomenarà “formació professional per a l’ocupació”, que s’aprovarà durant el segon semestre de 2005 i entrarà en vigor al gener de 2006, segons les previsions del Govern de l’Estat.

La partida destinada al finançament de la formació continua s’ha vist incrementada gràcies a les noves mesures aplicades. A nivell estatal, s’ha passat dels 1.000 euros pressupostats en 2004 als 134 milions d’euros inclosos en el pressupost de 2005. Una dotació que s’ha incrementat fins a un total de 390 milions d’euros amb el canvi del sistema de finançament dels serveis de formació continua, recollits al Reial Decret Llei del 22 d’abril passat.

A Catalunya, els pressupostos generals de l’Estat de 2004 elaborats pel Govern anterior no havien consignat cap partida per aquests programes. El nou Govern va incloure una primera dotació de 24,5 milions en 2004, que ha pujat fins als 26,5 milions en el pressupost de 2005 i que arriba fins als 39,4 milions d’euros, gràcies a la reforma del Reial Decret Llei. Aquesta quantitat suposarà que l’Estat transferirà enguany a Catalunya un 60,5% més de fons per a formació continua que l’any anterior.

El director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Francesc Castellana, s’ha manifestat satisfet per aquestes iniciatives perquè així es garanteix “que es pugui fer més formació continua, que afecti a més treballadors i treballadores, i que es pugui estendre sobretot a la petita i mitjana empresa”, que representa més del 90% del teixit empresarial de Catalunya.

No obstant això, Castellana ha volgut deixar clar que “és obvi que no veurem culminades les nostres aspiracions fins que no hi hagi un nou model que sigui plenament i totalment d’acord amb les sentències del Tribunal Constitucional”

(Us adjuntem document .PDF amb la nota de premsa completa)

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 118

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined