Els hospitals catalans han atès un total de 59.741 urgències entre els dies 15 i 21 de febrerEl Telèfon Sanitat Respon (902 111 444) ha rebut 8.665 trucades entre els dies 16 i 22 de febrerEls casos de grip han continuat registrant una davallada aquesta última setmana Les trucades al 061 van ser 32.878 entre els dies 16 i 22 de febrer

A l’informe del Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) no s’han detectat aïllaments del virus de la grip i els indicadors gripals se situen a nivells similars als d’abans de l’epidèmia.

La demanda assistencial es manté per damunt de la setmana de referència però continua la tendència a la baixa en els indicadors de l’activitat dels centres coordinadors d’urgències (061) i a les visites a domicilis i als centres d’atenció continuada.

Es manté una pressió moderada sobre els llits hospitalaris. L’índex d’ingressos d’urgències en relació al nombre d’urgències ateses es situa en valors equivalents als de la setmana de referència.

El Departament de Salut recomana que totes aquelles persones que es puguin veure afectades per un quadre gripal amb febre i tinguin símptomes lleus facin autocura i en cas de dubte consultin el seu metge de capçalera. En cas de precisar atenció mèdica fora de l’horari del seu centre, acudeixin o contactin amb els serveis d’urgències d’atenció primària. Cal recordar que per conèixer quin és el CAP més proper al seu domicili poden adreçar-se al telèfon d’informació sanitària permanent Sanitat Respon al 902 111 444.

1  

Fitxers adjunts

Dades grip

Dades grip
DOC | 701