La Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha designat aquesta tarda l’estació d’esquí de La Molina seu dels Campionats del Món d’Snowboard que se celebraran l’any 2011. Com a requisit per a la celebració d’aquests Campionats, La Molina, estació gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), haurà de celebrar prèviament dues proves de la Copa del Món i una altra de la Copa d’Europa d’Snowboard. La FIS farà públiques les dates d’aquestes competicions la propera tardor.

FGC i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat havien presentat aquest matí la candidatura de La Molina en el marc del congrés de la FIS que se celebra aquesta setmana a l’Algarve (Portugal).

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Joaquim Nadal, ha subratllat que la designació de La Molina com a seu del Mundial d’Snowboard representarà que “per primera vegada en la història de l’esquí els Pirineus acolliran una prova dels Campionats del Món”. A més, el conseller Nadal ha assegurat que “és una prova de confiança a la trajectòria del gestor públic de l’estació i un repte per a dotar-la de millors accessos i equipaments per a la pràctica de l’esquí”. Pel conseller suposa “un estímul, en la línia de les directrius del Pla director de les estacions de muntanya, per promoure la pràctica de l’esquí en tots els pirineus catalans”.

Campionat del món d’snowboard

El Campionat del Món d’Snowboard, que se celebra cada 2 anys i compta amb un pressupost de més de 2 milions d’euros, té una durada aproximada de 12 dies i consta de 5 proves diferents, en les modalitats masculina i femenina:

 - Prova Big Air

- Halp Pipe

- Slàlom Paral·lel

- Slàlom Gegant Paral·lel

- Snowboarder Cross.

Segons l’experiència d’esdeveniments anteriors, els equips participants en els Campionats del Món mouen prop de 500 esportistes, de gairebé 40 països diferents. A aquesta xifra s’hi ha de sumar el desplegament de mitjans de comunicació, el comitè organitzador, altres personalitats convidades a les proves i els visitants, és a dir, prop de 50.000 persones.

Com a contraprestació a la celebració d’aquest esdeveniment, La Molina oferirà 200 entrenaments d’esquí (forfet i allotjament) a esportistes de països en fase de desenvolupament.

La Molina

L’estació de La Molina s’ha consolidat com una de les estacions de muntanya amb més projecció i compromís de cara a la pràctica dels esports d’hivern tant a nivell d’aficionat com de competició, tal com ho demostren les competicions celebrades al llarg de la seva història:

• 11 Combinades de salts i esquí

• 54 Descensos infantils “new year”

• 30 Derbys internacionals de ciutadans

• 9 Copes d’Europa de salts

En concret, les darreres quatre temporades La Molina ha acollit:

• 8 Copes d’Europa d’esquí alpí

• 3 Copes d’Europa d’esquí alpí per a discapcitats

 • 8 competicions internacionals d’snowboard (FIS)

 • 65 competicions internacionals d’esquí alpí (FIS)

• 46 competicions nacionals (RFEDI)

• 79 proves de caràcter social

De cara al futur, les principals actuacions de La Molina per adequar-la als nivells més exigents inclouen la millora de la zona esquiable dels Alabaus (Alabau I i II) mitjançant la supressió dels dos telesquís i la posterior construcció, en el seu lloc, d’un TELECADIRA desembragable de 6 places, amb una gran capacitat de transport de viatgers.

La pista dels Alabaus, situada a cavall de les comarques del Ripollès, la Cerdanya i el Berguedà, veurà ampliada la seva zona esquiable que guanyarà en qualitat gràcies a la millora de la innivació artificial de la pista.

El gran objectiu de La Molina és consolidar l’estació com a enclavament ideal per a la propera celebració de les proves de la Copa del Món i d’Europa d’Snowboard, així com dels Campionats del Món del 2011.

25 de maig de 2006

1  

Fitxers adjunts

La Molina serà la seu dels Campionats del Món dSnowboard lany 2011

La Molina serà la seu dels Campionats del Món dSnowboard lany 2011
PDF | 40