Durant tota una setmana, 16 estudiants de l’IES Lacetània de Manresa han estat els protagonistes d’una prova pilot de tecnologia mòbil d’última generació impulsada pel Departament d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya i desenvolupada pel Design Lab del Massachusetts Institute of Technology (MIT) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

Federico Casalegno, professor del Design Lab del MIT i investigador de l’impacte de les tecnologies digitals en xarxa en el comportament humà i en les societats, ha declarat aquest matí que l’experiència ha estat molt positiva i que serà molt bona pel futur, ja que obre noves perspectives de comunicació local. Oriol Lloret, responsable de Projectes d’Innovació d’Atenció Ciutadana, ha manifestat la voluntat de la Generalitat de seguir col·laborant amb el MIT.

Una experiència pionera que fomenta la participació i la comunicació entre els ciutadans i entre l’administració i els ciutadans

Dimarts passat, els postgraus del Medialab del MIT van arribar a Manresa de la mà del Departament d’Atenció Ciutadana, que dirigeix Marta Continente. Durant tota aquesta setmana han investigat amb estudiants de la capital del Bages el software E-lens, un projecte on col·laboren també l’Ajuntament de Manresa i les empreses Cisco i Motorola, que ha prestat els 25 dispositius per la prova, el seu model A1000. El test ha acabat avui al migdia amb un èxit total, tant per part dels alumnes com pels resultats aconseguits en l’aplicació.

L’electronic lens (e-lens) és una experiència que forma part de la iniciativa Smart Cities (ciutats intel·ligents), on participen tot tipus de professionals, com ara arquitectes, sociòlegs i enginyers, entre d’altres, per investigar el futur de les nostres ciutats. L’E-lens s’aplica a un dispositiu mòbil (telèfon o agenda) per a proveir al ciudatà d’una informació immediata, contextualitzada i exacta sobre els serveis que la ciutat ofereix amb missatges de veu, un experiment que apropa als ciutadans amb les institucions i els apropa entre ells mateixos. La iniciativa Smart Cities utilitza tecnologia per millorar la vida urbana i estudia com canviarà la nostra manera de moure’ns, d’aprendre, de consumir i d’interactuar en només quatre o cinc anys.

Aquest matí, Federico Casalegno no ha descartat tornar a Manresa per prosseguir el projecte e-lens, ja que ha trobat que en aquesta ciutat “es viu molt el carrer, té un important centre històric per fer la prova, i, sobretot, hi hagut una total sintonia amb els estudiants i els professors de l’institut”, ha manifestat.

La Generalitat va escollir Manresa perquè la capital del Bages ha fet una important aposta per la societat de la informació i també com a mostra de la seva voluntat descentralitzadora.

Més informació: tel. 93 5676330 atencio_ciutadana.presidencia@gencat.net

Oriol Lloret, responsable de Projectes d’Innovació Direcció General d’Atenció Ciutadana (olloret@gencat.net)

9 de maig de 2006

1  

Fitxers adjunts

La Generalitat i el MIT finalitzen amb èxit lexperiència de tecnologia mòbil dúltima generació a Manresa

La Generalitat i el MIT finalitzen amb èxit lexperiència de tecnologia mòbil dúltima generació a Manresa
PDF | 160