Podran rebre informació de les incidències mitjançant un SMS i veure en temps real les imatges de les càmeres distribuïdes a carreteres i autopistes

La Direcció General d’Atenció Ciutadana, en col•laboració amb el Servei Català de Trànsit, ha desenvolupat el “gencat Trànsit”, un servei que permet que els ciutadans coneguin en temps real l’estat del trànsit a través del seu telèfon mòbil. Aquest nou sistema permet rebre dos tipus d’informacions. 

D’una banda, per conèixer les incidències de trànsit per mòbil, el ciutadà ha d’enviar un SMS al 5012 amb la paraula “TRANSIT” seguida d’un espai i del nom de la província o la via que vol consultar (per exemple, TRANSIT GIRONA o TRANSIT C31). Aquest sistema també funciona en castellà i en anglès substituint la paraula TRANSIT per TRAFICO o TRAFFIC. A més, és operatiu amb la informació de les carreteres de la resta de províncies de l’Estat, només cal escriure el nom corresponent (per exemple, TRANSIT CADIZ o TRANSIT AP9). Uns segons després, el ciutadà rep un altre SMS amb la informació sol•licitada.

D’altra banda, en els mòbils amb connexió UMTS o GPRS, WAP i JAVA també es poden visionar les imatges capturades per les càmeres distribuïdes a la xarxa de carreteres i autopistes de Catalunya. Caldrà enviar un SMS amb la paraula “CAMERES” al 5012 o al 7712 per descarregar l’aplicació que permet consultar les imatges en temps real i el llistat de les principals afectacions viàries.

Actualment, els dos sistemes es troben en fase de proves i, en ambdós casos, el cost del missatge SMS és d’entre els 15 i 30 cèntims. Per a la captura de les imatges en temps real, que suposa una transferència d’uns 17Kb d’informació, el preu oscil•la entre els 3 i els 10 cèntims d’euro per descàrrega segons l’operador de telefonia mòbil.

A més, s’ha creat la plana web especial http://www.gencat.net/transit_mobil/ que explica com utilitzar aquests serveis i proporciona als usuaris un correu-electrònic per a incidències o consultes: suportgencat@gencat.net

10 d’agost de 2006

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 85