El secretari de Comunicació del Govern, Enric Marín, s’ha reunit avui amb la directora general de RTVE, Carmen Caffarel, per tractar de les conseqüències a Catalunya del Pla de Sanejament i Futur de RTVE anunciat el 27 de febrer passat. 

En la reunió, el secretari de Comunicació ha manifestat a la directora general la necessitat que el model de RTVE respongui a la realitat descentralitzada, pluricultural i plurilingüística de l’Estat espanyol, amb criteris de servei públic.

 Això, a Catalunya, significa mantenir una capacitat de producció de programes que respongui a la llarga tradició que hi ha en aquest àmbit i al pes relatiu de l’aportació catalana al finançament de RTVE.

 També significa mantenir les emissions en llengua catalana, que complementin l’oferta de ràdio i televisió en català de les altres emissores del sistema públic.

 En la reunió, el secretari de Comunicació i la directora general de RTVE han acordat intensificar el diàleg sobre aquestes qüestions i impulsar un procés de coordinació amb les altres empreses públiques, per definir una oferta de qualitat, que sigui complementària i que racionalitzi l’ús dels recursos públics destinats al sector audiovisual.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat en PDF

Comunicat en PDF
PDF | 37