Montcada i Reixac (Vallès Occidental) comptarà amb un nou Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) amb una capacitat per a dues línies d’educació infantil i primària que s’anomenarà CEIP Mas Rampinyo. El Govern ha acceptat avui la cessió gratuïta del solar de 8.000 metres quadrats que ha d’acollir el nou equipament i que està situat al carrer Joan Miró 13-15 de la localitat. Està previst que el nou centre, que es construirà amb tecnologia industrialitzada, modalitat que integra elements d’estructura estàndards que permet agilitzar-ne el seu procés, entri en funcionament el mes de setembre del 2008. Els tràmits d’encàrrec del projecte i de l’execució de les obres començaran en poques setmanes.
 
D’altra banda, fruit del conveni amb l'Ajuntament de Figueres, el Govern ha aprovat avui una inversió de 227.348 euros durant els anys 2007-2008, d’un total de 629.965 euros, destinats a obres de reparació a diversos CEIP de la localitat. Es tracta dels CEIP Josep Pous i Pagès, CEIP Salvador Dalí, CEIP Josep Pallach, CEIP Joaquím Cusí, CEIP Anicet de Pagès i CEIP Maria Àngels Anglada. Les actuacions previstes formen part de l’adequació del parc d’equipaments escolars amb l’objectiu que els centres reuneixin totes les condicions d’ús i funcionalitat adaptada a les noves necessitats  educatives i amb el confort necessari  per a dur la tasca docent i educativa amb les millors condicions,
 
Així mateix, el Govern també ha aprovat destinar 284.192 euros a les obres d’ampliació per a les tasques d’informàtica i manualitats del CEIP El Cèrvol de Cervià de les Garrigues (Garrigues) i per a la seva reforma amb un termini d’execució de 10 mesos, 287.468 euros per a la primera fase de remodelació i ampliació de 3 unitats de l’edifici del CEIP Marinada de Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell) amb un termini d’execució de 9 mesos, i 298.542 euros per l’execució de les obres d’ampliació del CEIP Borrassà, fruit també d’un conveni amb el propi ajuntament que preveu l’ampliació d’una aula, de la sala polivalent, de la cuina i del menjador.