Acord de Govern: Llum verda a dos nous hospitals a Sant Boi de Llobregat i Mollet del Vallès

La construcció dels nous centres comportarà una inversió de més de 130 milions d'euros

query_builder   25 juliol 2006 18:38

event_note Nota de premsa

Acord de Govern: Llum verda a dos nous hospitals a Sant Boi de Llobregat i Mollet del Vallès

La construcció dels nous centres comportarà una inversió de més de 130 milions d'euros

El Govern ha impulsat avui la construcció de dos nous centres hospitalaris autoritzant la signatura d’un conveni per la construcció del nou Hospital de Sant Boi de Llobregat i donant llum verda a la despesa destinada al nou Hospital de Mollet del Vallès, amb una inversió total de 137.108.596 d’euros.
 
El Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu signaran un conveni per a la construcció del Nou Hospital a Sant Boi de Llobregat, que determina que aquesta entitat executarà les obres de renovació del nou hospital, i que prestarà assistència hospitalària a la nova infraestructura. La inversió global prevista és de 70.456.958 euros i la superfície construïda del nou centre, que s’ubicarà en els terrenys que disposa l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat, serà de 32.000 m2.
 
El nou centre s’incorporarà a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) en substitució de l’actual hospital de la localitat, gestionat també pel propi Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. A més, per tal de facilitar la viabilitat d’aquesta operació, el conveni signat pel Govern garanteix el concert sanitari com a hospital de la XHUP per un període de 27 anys, cosa que permet l’amortització de la inversió i la generació de les inversions de reposició necessàries durant aquest termini. El nou Hospital de Sant Boi potenciarà el seu paper com a hospital comarcal en la zona d’influència sanitària Sant Boi – Sant Vicenç dels Horts, i té previst prestar servei a una àrea d’uns 145.800 habitants el 2015. Pel que fa als serveis, oferirà atenció per a totes les especialitats a aquesta àrea d’influència i serà centre de referència d’obstetrícia i pediatria per a l’àrea de Gavà – Viladecans – Castelldefels. A l’oferta de serveis actual de l’hospital hi ha previst afegir-hi les especialitats d’oftalmologia i pediatria i una unitat de cures intensives. El nou centre, que tindrà capacitat per uns 240 llits, preveu posar l’èmfasi en les modalitats alternatives a l’hospitalització com és l’activitat ambulatòria, i més concretament, la cirurgia major ambulatòria, l’hospital de dia o l’hospitalització domiciliària.
 
Pel que fa al nou Hospital de Mollet del Vallès, el Govern ha aprovat destinar 66.651.638 euros per a la construcció d’aquest nou centre que entrarà en funcionament entre l'any 2008 i el 2009 i prestarà assistència a prop de 150.000 habitants. L’hospital es construirà i es posarà en funcionament sota la tutela del Consorci Sanitari de Mollet del Vallès, format pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mollet i la Fundació Privada Hospital de Mollet del Vallès.
El projecte d’aquest nou hospital determina una superfície de 26.649 m2 pel nou edifici, que estarà situat al costat de la ronda dels Pinetons, al barri de Can Borrell de Mollet del Vallès. L’edifici, que tindrà quatre plantes, oferirà 160 llits per a l’hospitalització, 6 quiròfans i 12 boxs per a l’atenció urgent, entre d’altres serveis.
 
Amb la construcció d’aquests dos nous hospitals, el Servei Català de la Salut vol millorar l’atenció sanitària prestada a la ciutadania i actualitzar de forma harmònica, eficient i coordinada els equipaments del sistema sanitari de cobertura pública a aquestes dues àrees de salut.
 
Més de 20 milions d’euros per a obres a equipaments sanitaris
 
El Govern també ha autoritzat un conveni entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Hospital de Figueres Fundació Privada per millorar les instal·lacions de l’Hospital de Figueres Concretament, el conveni, amb un finançament 18.550.000 d’euros, té l’objecte de remodelació i ampliació de l'hospital.
 
Aquesta remodelació té per finalitat ampliar en 6.076 m2 la superfície de l’Hospital i reformar-ne 4.840 m2. D’aquesta manera, el centre disposarà de 10.916 m2. Un cop remodelat i ampliat, l'Hospital de Figueres disposarà, entre d’altres serveis, de 152 llits convencionals, més 28 de maternoinfantil i sis d’UCI semicrítics.
 
 
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined