Acord de Govern: L'adquisició de nou trens millorarà la línia Llobregat - Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

query_builder   10 octubre 2006 18:47

event_note Nota de premsa

Acord de Govern: L'adquisició de nou trens millorarà la línia Llobregat - Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

El Govern ha aprovat l’adquisició de nou trens que es destinaran a la línia ferroviària Llobregat – Anoia (Barcelona-Martorell-Igualada-Manresa). Per aconseguir una millora de l’accessibilitat i les prestacions actuals, el Govern ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a contractar les noves unitats de tren del tipus 213 per un import total de 57’5 milions d’euros. La tecnologia de les unitats actuals té més de vint-i-cinc anys d’antiguitat i per això la seva funcionalitat és inferior a la resta del parc de FGC.
 
Aquesta actuació permetrà un triple objectiu. D’una banda, substituir les unitats actuals de tren del tipus 211, que han arribat a la fi del seu cicle de vida tecnològic amb les conseqüents dificultats per adquirir recanvis dels materials. També s’aconseguirà unificar tot el parc mòbil de trens de la línia Llobregat – Anoia i facilitar així les tasques de manteniment i organització del servei. Finalment, aquesta homogeneïtzació haurà de permetre facilitar la resposta en cas d’accident i, per tant, millorar la regularitat del servei.
 
L’adquisició de les nou noves unitats de trens és una més de les actuacions necessàries per a l’entrada en servei dels Metros Comarcals de l’Anoia i del Bages, un projecte que permetrà el pas d’un tren cada vint minuts entre Martorell, on es podrà enllaçar amb la resta de línies, i Igualada i Manresa.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined