El Govern destinarà 8.040.000 euros per atendre la convocatòria de subvencions relatives a les Àrees de Rehabilitació Integral (ARI) dels barris de Ciutat Vella, el Clot, Gràcia, Horta, Poble Nou, Poble Sec, Prosperitat, Sant Andreu i Sants, de Barcelona, i el nucli antic de Manresa, en el marc del Programa 2005 del Pla de l'Habitatge 2005-2008.
 
La delimitació d'àrees de rehabilitació és un dels eixos de les polítiques públiques destinades a la millora urbana. Per mitjà d'aquesta delimitació se seleccionen determinades zones amb l'objectiu de conservar i millorar el seu patrimoni arquitectònic i alhora revitalitzar i mantenir el seu teixit social.
 
La delimitació d’aquestes zones suposa l'adopció, per part dels poders públics, d'instruments econòmics específics destinats a redreçar la situació de degradació que pateixen tant els habitatges com els equipaments i els espais urbans.
 
El maig passat la ministra de Vivienda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i els alcaldes de Barcelona i de Manresa van firmar els acords que permetran la rehabilitació de 2.685 vivendes en aquests deu barris. La inversió que s’hi destinarà és de 26,8 milions d’euros.
 
El Conveni del Plan de Vivienda 2005-2008 suposarà per a Catalunya una dotació econòmica de més de 857 milions d'euros, la qual cosa representa un increment dels recursos econòmics d'un 110% respecte el Pla de Vivenda 2002-2005.