.La inversió permetrà posar en marxa dues residències per a disminuïts psíquics i una residència i un casal per a gent gran a Mollet del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Flix i Llinars del Vallès

.En total es crearan 88 noves places residencials per a disminuïts psíquics i 90 per a gent gran

El Govern destinarà 17.918.292 euros a la construcció de diversos equipaments cívics i socials. La inversió permetrà la posada en marxa d’una residència per a disminuïts psíquics i centre de dia a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), una residència per a disminuïts psíquics al barri de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), una residència i centre de dia per a gent gran a Flix (Ribera d’Ebre) i un casal de gent gran a Llinars del Vallès (Vallès Oriental).
 
 
En el cas de la residència per a disminuïts psíquics de l’Hospitalet de Llobregat, que estarà situada al número 10 de l’Avinguda Mare de Deu de Bellvitge, la inversió serà de 2.841.249 euros. Tindrà una capacitat màxima de 28 places residencials i 12 places més dedicades a centre de dia. Les obres començaran el primer trimestre d’aquest any i acabaran a principis del 2009.
 
I pel que fa a la residència i centre de dia per a gent gran de Flix, la inversió serà de 7.167.313 euros. L’equipament disposarà de 90 places residencials i 18 places més per a centre de dia. Està previst que les obres comencin el pròxim mes de maig i que el centre entri en funcionament a finals de l’any vinent.
 
Finalment, el casal de gent gran de Llinars del Vallès suposarà una inversió de 2.014.934 euros i està previst que les obres comencin el mes d’abril i s’acabin a mitjans del 2008.
 
Aquestes actuacions responen a l’encàrrec de construcció que el Govern va realitzar el març de l’any passat a l’empresa Gestió d’Infraestructures, SA, perquè s’encarregués de la licitació dels treballs. Els ajuntaments propietaris dels solars on s’han d’edificar els equipaments van acordar la cessió gratuïta dels terrenys a la Generalitat i, ara, el Govern ha aprovat l’acord d’acceptació d’aquesta cessió per a impulsar-ne la construcció.