Manpower i la DGAIA col·laboren en un projecte pilot per a la formació i la inserció laboral de joves sota tutela de la Generalitat

query_builder   30 setembre 2005 12:00

event_note Nota de premsa

Manpower i la DGAIA col·laboren en un projecte pilot per a la formació i la inserció laboral de joves sota tutela de la Generalitat

Manpower, companyia líder en treball temporal d’àmbit mundial, ha dut ha terme amb èxit a través de la seva Fundació, la seva primera experiència pilot d’un curs formatiu i de pràctiques en empresa adreçat a un grup de nois i noies sota tutela de la Generalitat de Catalunya.

Ahir dijous, 29 de setembre, es va fer l’acte de cloenda de la primera de les accions formatives compartides entre la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i la Fundació Manpower. En aquest acte, presidit per la consellera delegada de Manpower Espanya, M. Carme Mur, i el subdirector general de la DGAIA del Departament de Benestar i Família, Xavier Soley, es va procedir al lliurament dels certificats acreditatius de la formació realitzada.

Aquesta actuació ha beneficiat en aquesta primera edició a un grup de 11 joves nacionals i estrangers sota tutela de la Generalitat. En concret, l’estada dels joves a la Fundació Manpower els hi ha proporcionat no només formació en els camps d’atenció al client, treball administratiu, ofimàtica i de magatzem, sinó que també han treballat amb aquests joves el desenvolupament de les seves competències en el entorns de treball.

Cadascun d’aquests joves ha comptat amb un pla de treball individualitzat i amb el suport d’un tutor de la mateixa empresa que els ha acompanyat al llarg d’aquesta estada d’aprenentatge. L’objectiu és que a partir d’aquest moment, Manpower posi a disposició de la seva xarxa de clients a Catalunya i arreu de l’Estat els curriculums d’aquests joves en edat laboral.

La DGAIA ha dut a terme aquesta actuació de col.laboració amb el sector empresarial en el marc del Projecte “Via Laboral”, projecte adreçat als més de 450 joves tutelats i extutelats entre 17 i 19 anys i que s’orienta envers la seva formació i inserció laboral. El Projecte “Via Laboral” és una actuació integrada en la que hi col.labora el Departament de Treball i el Fons Social Europeu.

L’empresa Manpower ja ha manifestat l’interès en continuar la col·laboració iniciada amb el Departament per formar professionalment nous grups de nois i noies sota tutela de la Generalitat. El grup Manpower presta els seus serveis en tots els sectors d’activitat professional. A l’Estat espanyol disposen d’una xarxa de 126 oficines i a nivell mundial té contractades quasi tres millones de personas a través de les seves 3.900 oficines d’arreu del mòn implantades a 61 països.