La consellera Capdevila presidirà el lliurament dels premis Nous Genis del concurs de pintura per a persones amb alguna disminució
La Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, presidirà el dimarts, 22 de maig, a les 18,30h., el lliurament dels premis Nous Genis corresponents a la 4a convocatòria del concurs de pintura que promouen els departaments d'Acció Social i Ciutadania i Cultura i Mitjans de Comunicació, la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) i el Comité Català de Representants de Minusvàlids de Catalunya (COCARMI). Acompanyaran la Consellera, entre altres, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, el Director General de Obras Sociales de la CAM, Jorge Ribera, i el President del COCARMI, Francesc Pérez.

El concurs de pintura i treballs artístics Nous Genis va adreçat a persones amb alguna disminució, per tal que, a través d'activitats artístiques, en tant que culturals, lúdiques i creatives, es potenciïn aspectes dinamitzadors que millorin la seva autonomia personal i ajudin a una major adaptació a l'entorn social.

L'interès creixent per participar en el concurs es fa palès en les 780 obres presentades enguany i que representa un increment del 20% respecte a la convocatòria del 2006 (648 obres) i gairebé del 80% de les obres presentades al 2005 (431 obres). La temàtica d'enguany ha estat "Natura i Biodiversitat", seguint els criteris de les anteriors edicions, centrades en diferents aspectes relacionats amb el medi natural i el medi ambient.

El jurat està presidit per Daniel Giralt-Miracle, president emèrit de l'Associació Catalana de Crítics d'Art; i l'integren el president de l'Associació Catalana de Crítics d'Art, Josep Bracons, el galerista Carles Taché i els artistes Susanna Solano i Xavier Mariscal.

Es concedeixen un total de 14500€ desglossats en cinc premis individuals pels cinc grups, segons el tipus de discapacitat (intelolectual, malaltia mental, visual, auditiva i física) i que corresponen a 1200€, 700€, 500€, 300€ i 200€, respectivament. També es concedeixen 3600€ per a les tres entitats que presentin un major nombre d'obres premiades (els premis son de 1400€, 1200€ i 1000€).

Enguany, i per primera vegada, l'acte dels lliurament de premis i l'exposició de les obres tindrà lloc a la seu del Museu d'Història de Catalunya, per tal de donar un major relleu cultural i artístic a l'exposició que romandrà oberta al públic des del 22 de maig al 3 de juny.