La reunió ha servit per a presentar un primer balanç de les 1.628 accions de la Generalitat en matèria d'acollida i integració realitzades al llarg del 2006
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha presidit aquesta tarda la primera reunió de la comissió interdepartamental d'Immigració, l'òrgan del govern que fa el seguiment i la coordinació de les actuacions en la matèria. En la reunió hi han assistit alts càrrecs dels diferents departaments de la Generalitat, així com el Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós.

La reunió ha servit per a presentar un primer balanç de les accions de govern relatives al Pla de Ciutadania i Immigració dutes a terme al llarg del 2006, i per avançar les línies prioritàries de treball d'aquest 2007.

En aquest sentit, i pel que fa a l'any passat, les polítiques d'integració del govern s'han concretat a través de 1.628 accions. Així, el conjunt dels departaments de la Generalitat ha dut a terme 198 programes d'acollida i integració en diferents àmbits; igualment, la Secretaria per a la Immigració ha impulsat 1.236 accions en la matèria a través dels ajuntaments i altres ens locals, així com 194 projectes i activitats d'integració promogudes per les associacions de persones immigrades i per les entitats de suport a immigrats i/o retornats.

En aquest marc, la Secretaria per a la Immigració ha presentat també un nou projecte tecnològic de connexió de les dades d'immigració de la Generalitat, que haurà de prestar suport a les polítiques d'immigració que afecten els diferents departaments del govern.