La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha presentat avui la "Guia d’inserció sociolaboral, voluntariat i empresa. Solucions per a tothom" impulsada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), que té com a objectiu acostar a les empreses les experiències d’entitats i organitzacions que es dediquen a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió per tal de facilitar la seva incorporació al mercat laboral.
La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha presentat avui la Guia d’inserció sociolaboral, voluntariat i empresa. Solucions per a tothom, impulsada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), que té com a objectiu acostar a les empreses les experiències d’entitats i organitzacions que es dediquen a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió per tal de facilitar la seva incorporació al mercat laboral.

A l’acte hi ha participat la presidenta de la FCVS, M. Assumpció Vilà, el vicepresident de la patronal de la petita i mitjana empresa PIMEC, Jordi Estaller, la coordinadora sectorial de la FCVS, Vicky Cabanillas, i representants dels sindicats CCOO i UGT.

Molts cops el sector empresarial desconeix què es fa i què pot fer per a la inserció laboral de persones amb dificultats o en risc d’exclusió social. És per això que la sectorial d’inserció laboral de la Federació Catalana de Voluntariat Social ha editat aquesta guia que està adreçada a les empreses en general per tal que coneguin les possibilitats reals d’inserció laboral d’aquest col·lectiu. La guia ha estat coofinançada pel Departament de Benestar i Família, el Ministeri de Treball i Afers Socials i el Fons Social Europeu i ha comptat amb el suport de la patronal de la petita i mitjana empresa PIMEC, que la distribuirà entre empresaris i professionals de diferents àmbits. Properament també es publicarà, actualitzada, en format pdf a la web de la FCVS, per a la seva descàrrega.

La guia inclou per primer cop en un manual fitxes explicatives de les accions i bones pràctiques de les organitzacions per a la inserció laboral així com exemples d’unes 20 organitzacions especialitzades que porten a terme aquestes accions de responsabilitat social corporativa (RSC). També informa dels serveis que ofereixen tant a empreses com a les persones dels diferents perfils que atenen, de les característiques de la seva forma d’enfocar el procés d’inserció laboral i de com posar-s’hi en contacte.

L’objectiu de la publicació és crear un pont entre les entitats i el teixit empresarial per donar a conèixer quines accions realitzen i quins col·lectius atenen perquè en puguin sortir futures col·laboracions per donar entrada al mercat de treball de persones amb risc d’exclusió social. La guia recull un seguit de continguts complementaris (opinions d’empreses amb un reconegut compromís en aquesta àrea, informacions legislatives, etc.) que l’han convertit en una eina de reflexió sobre la gestió ètica de les corporacions i el compromís social què han de tenir.