El Departament d'Acció Social i Ciutadania hi participa amb una carpa amb conferències i informació específica per a la gent gran
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inaugurarà demà passat dimecres 9 de maig a les 11 hores, la novena edició de Fira Gran, el saló de la gent gran de Catalunya. Acompanyaran la consellera el director de Fira Gran, Juli Simón; la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta; la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva; i el regidor de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, entre d'altres.

La novena edició de Fira Gran se celebrarà entre el 9 i el 13 de maig al Moll de la Barceloneta del Port Vell de Barcelona. Per a l'edició d'enguany ja hi ha confirmada la participació d'unes 5.000 persones en representació de 152 casals de 21 comarques. Durant els quatre dies que durarà el certàmen tindran lloc gairebé 300 activitats i més d'un centenar d'empreses, entitats i institucions mostraran els seus serveis i productes als visitants, el nombre dels quals es preveu superior a les 220.000 persones.

Entre les activitats que s'hi desenvoluparan hi ha teatre, desfilades, balls, gimnàstica, corals i concerts així com tallers sobre cuina, relaxació, risoteràpia o dança del ventre, entre d'altres. Aquest any, el saló dedica una especial atenció a l'aplicació de la Llei de Dependència de la qual els visitants rebran informació.

El Departament d'Acció Social i Ciutadania, com cada any, hi participa en el saló amb un estand. Hi haurà una exposició permanent sobre les dones grans organitzada per l'Institut Català de les Dones. També tindran lloc tallers i conferències sobre aspectes diversos, com els maltractaments a la gent gran o els fraus en el consum.

La consellera lliura els VII premis Fira Gran

Després de la inauguració de Fira Gran, a les 12:00h, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, lliurarà a la carpa del Departament els VII Premis de Fira Gran, dedicats als àmbits cultural, professional, esportiu, cívic i social.

Enguany, els guardonats són l'actriu Amparo Baró en l'àmbit Cultural; l'atleta Àngel Joaniquet en l'apartat d'Esports; la coordinadora de l'associació Dones del 36 Josefina Piquet en l'àmbit Professional; i l'entitat Centres socio-sanitaris Catòlics de Catalunya en l'àmbit Civil i Social. Finalment, el premi de l'Organització és aquest any per al periodista Luis del Olmo.