Un cop analitzada la proposta del Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales de finançament de la Llei de l'autonomia personal i la dependència, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha expressat la seva preocupació davant la constatació que aquesta proposta "és insuficient per abordar les necessitats de les persones dependents a Catalunya a partir de l'any vinent".

"Malgrat la millora de molts aspectes en el desplegament de la Llei gràcies a les esmenes introduïdes pel Govern de la Generalitat de Catalunya", ha emfatitzat la consellera, "el finançament de la Llei a partir de 2008, segons consta a la memòria econòmica, no correspon a les necessitats i els costos dels serveis que caldrà per donar resposta a les persones amb dependència a Catalunya".

En el marc del Consejo Territorial de la Dependència, previst per aquesta tarda, la consellera traslladarà el seu malestar i demanarà el compromís de renegociar el finançament de la Llei de la Dependència a partir de l'exercici pressupostari de l'any vinent.

Segons la memòria econòmica que acompanya la Llei de la dependència, el Govern Central destinarà aquest any 400 milions d'euros per finançar el desplegament de la Llei arreu de l'Estat. Per l'any 2008, la previsió de dotació econòmica per tot l'Estat s'incrementa només fins a 578 milions d'euros.

El Departament d'Acció Social i Ciutadania preveu que entre 30.000 i 35.000 persones tindran cobertura amb al nova llei, reconeguts com a gran dependents o Grau III aquest 2007. La previsió indica que en dos anys, la Llei de la Dependència a Catalunya haurà d'atendre prop de 100.000 persones, que seran reconeguts en Grau III o Grau II, és a dir, amb gran dependència o dependència severa.