La consellera de Benestar i Familia, Anna Simó, ha inaugurat aquest matí el Casal Cívic Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). Han acompanyat la consellera l’alcaldessa de Sant Vicenç, Amparo Piqueras; i el director general d’Actuacions Comunitàries i Cíviques del Departament de Benestar i Família, Francesc Simó.

El departament de Benestar i Família ha invertit 1.726.000 euros en la construcció i equipament del Casal Cívic Sant Josep. L’edifici es troba als números 12-18 del carrer Albacete, en uns terrenys cedits gratuïtament per l’Ajuntament de Sant Vicenç. El Casal té una superfície de 1.503 m2 distribuïts en tres plantes i disposa de dos accessos independents adaptats per a persones amb disminució.

El Casal Cívic Sant Josep és un espai públic obert a tothom (joves, grans, infants i entitats) que permet la realització de tallers, conferències, sortides culturals i exposicions, entre d’altres. Aquestes activitats permeten fomentar la relació interpersonal, potenciar les afeccions de la gent i ampliar els seus coneixements.

Així, la planta baixa disposa d’una sala d’actes amb escenari i camerinos, dues sales de trobada, dues aules taller i un gimnàs. A la primera planta hi ha l’aula d’informàtica, la sala de lectura, una ludoteca, dos despatxos i una sala de reunions. A la segona planta s’ho troben la sala d’activitats, tres despatxos, tres sales d’activitat per a grups d’edat, una cuina office i la terrassa. El Departament de Benestar i Família cedirà aquesta planta a l’Ajuntament de Sant Vicenç perquè desenvolupi les activitats de centre obert.