La consellera Anna Simó inaugura la Residència de Gent Gran i Centre de Dia de Poblenou

El Departament de Benestar i Família ha invertit 5.722.000 euros en la construcció i equipament del centre

query_builder   3 maig 2006 18:30

event_note Nota de premsa

La consellera Anna Simó inaugura la Residència de Gent Gran i Centre de Dia de Poblenou

El Departament de Benestar i Família ha invertit 5.722.000 euros en la construcció i equipament del centre

La consellera de Benestar i Familia, Anna Simó, ha inaugurat aquesta tarda la Residència de Gent Gran i Centre de Dia de Poblenou. Han acompanyat la consellera el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà; el regidor del districte de Sant Martí, Francesc Narváez; i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar i Família a Barcelona, Matilde de las Heras.

El departament de Benestar i Família ha invertit 5.722.000 euros en la construcció d’aquest equipament, que ocupa una superfície de 5.131 m2, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Barcelona al número 332 del carrer Llull. L’edifici és una construcció aïllada, amb planta soterrània, planta baixa i 5 plantes.

La Residència té una capacitat per a 90 places, distribuïdes en 50 dormitoris individuals i 20 dobles. A la planta baixa de l’equipament s’hi troben els serveis d’administració del centre, la sala de personal, els serveis higiènics, la bugaderia, la cuina, metge, podologia, perruqueria, infermeria, aula taller i sala de rehabilitació. A les 5 plantes superiors hi ha els dormitoris, els banys geriàtrics, els serveis de personal, l’office, la sala de roba, la sala d’estar-menjador i la terrassa. El soterrani té les funcions de tanatori i es completa amb l’aparcament, un magatzem general i les sales d’instal·lacions.

La posada en funcionament de la Residència de Gent Gran de Poblenou permetrà atendre aquelles persones grans que no tenen un grau d’autonomia suficient per fer les activitats de la vida diària, necessiten atenció i supervisió constants, i tenen unes circumstàncies socioafamiliars que requereixen que la residència substitueixi la llar. Entre d’altres, els serveis que ofereix són els d’allotjament, manutenció, atenció personal, dinamització sociocultural, suport social i assistència sanitària.

El Centre de Dia, de la seva banda, està situat a la planta baixa de l’edifici. Té una capacitat màxima per a 32 usuaris i disposa de sala d’acolliment, sala de control, banys geriàtrics, menjador i office. Va adreçat a persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària i té com a finalitat complementar l’atenció pròpia de l’entorn familiar. Estarà obert de les 8 a les 20 hores, amb caràcter flexible i ampliable, de dilluns a divendres, i amb possibilitat d’atenció els caps de setmana i festius.

La creació de Residències per a gent gran i Centres de Dia són dues de les prioritats de l’actual Govern de la Generalitat. El Departament de Benestar i Família ara pren les regnes de la planificació territorial dels serveis socials, amb l’obligació d’ordenar i garantir una xarxa de responsabilitat pública de qualitat a Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined