La consellera, Anna Simó, ha inaugurat aquesta matí la Residència de Gent Gran i Centre de Dia de Móra la Nova. Prèviament, ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde de Móra, ; el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, ; i el delegat territorial de Benestar i Família. Després de signar al Llibre d’Honor del consistori, la consellera s’ha desplaçat a la residència de gent gran per inaugurar-lo. Benestar ha invertit 2.383.000 euros en la construcció d’aquesta residència que té una capacitat de 30 places i 20 del centre de dia.Seguidament visitarà la residència de gent gran Nazaretg, a Mora d’Ebre.Per la tarde visitarà les obres del Casal de Gent Gran de Rasquera i la Casa Colònia Gassol de Bítem
La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha inaugurat aquesta matí la Residència de Gent Gran i Centre de Dia de Móra la Nova (Ribera d’Ebre). Prèviament, la consellera ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde de Móra, Joan Manuel Sabanza; el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó; i el delegat territorial de Benestar i Família a les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas. Després de signar al Llibre d’Honor del consistori, la consellera s’ha desplaçat a la residència de gent gran i centre de dia per procedir a la inauguració.

El Departament de Benestar i Família ha invertit 2.383.000 euros en la construcció d’aquests equipaments, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament. La Residència té una capacitat de 30 places distribuïdes en 24 dormitoris individuals i 3 dobles. Ofereix serveis d’acolliment residencial, amb caràcter permanent o temporal, i d’assistència integral a les activitats de la vida diària per a persones grans amb dependències.

La seva posada en funcionament permetrà atendre aquelles persones grans que no tenen un grau d’autonomia suficient per fer les activitats de la vida diària, necessiten atenció i supervisió constants, i tenen unes circumstàncies socioafamiliars que requereixen que la residència substitueixi la llar. Entre d’altres, els serveis que ofereix són els d’allotjament, manutenció, atenció personal, dinamització sociocultural, suport social i assistència sanitària.

El Centre de Dia, de la seva banda, té una capacitat màxima per a 20 usuaris. Va adreçat a persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària i té com a finalitat complementar l’atenció pròpia de l’entorn familiar. Estarà obert de les 8 a les 20 hores, amb caràcter flexible i ampliable, de dilluns a divendres, i amb possibilitat d’atenció els caps de setmana i festius.

La creació de residències per a gent gran i centres de dia són dues de les prioritats de l’actual Govern de la Generalitat. El Departament de Benestar i Família ara pren les regnes de la planificació territorial dels serveis socials, amb l’obligació d’ordenar i garantir una xarxa de responsabilitat pública de qualitat a Catalunya.

Visites a Móra d’Ebre, Rasquera i Bítem.

 Després de la inauguració de la residència de gent gran i centre de dia de Móra la Nova, la consellera Anna Simó s’ha desplaçat a Móra d’Ebre, on ha visitat la residència de gent gran Natzaret. Nazareth, a Mora d’Ebre

Per la tarda, la consellera Anna Simó també visitarà les obres del Casal de Gent Gran de Rasquera i la Casa Colònia Gassol de Bítem (Tortosa), on s’ubicarà la futura residència de discapacitats intel·lectuals amb trastorns de conducta.