La consellera de Benestar i Familia, Anna Simó, va inaugurat ahir a la tarda l’Hotel d’Entitats i l’Oficina de Benestar i Família (OBF) del Prat de Llobregat. El Departament ha invertit 440.000 euros en la construcció d’aquests equipaments. Van acompanyar la consellera l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor; i el director general d’Actuacions Comunitàries i Cíviques, Francesc Simó.

L’Hotel d’Entitats és un equipament que el Departament posa a disposició de les associacions de caràcter cívic o social i sense ànim de lucre perquè desenvolupin les seves tasques en les millors condicions. L’edifici disposa de 7 despatxos dobles per albergar entitats, una sala de juntes i una sala de conferències. També ofereix la possibilitat d’acollir altres 10 associacions en apartats de correus garantint l’ús de les sales, una bústia i els serveis comuns. Hores d’ara, les entitats que han demanat tenir la seu en aquest equipament són l’Associació de criadors Raça Prat; l’AVV Nucli Antic; els Amics del Prat; la Panya Barcelonista Prat-Pota Blava; l’Associació Gegantera Recreativa del Prat; la Fundació la Xarxa; l’AVIC Ferran Puig; la Colla Gegantera Delta; i el Consell de la Gent Gran del Prat.

L’Oficina de Benestar i Família, de la seva banda, té com a funció informar i orientar els ciutadans de totes les prestacions en matèria de benestar social que facilita la Generalitat. L’OBF també s’encarregarà d’efectuar els tràmits i les gestions necessàries per gaudir d’aquestes prestacions i impulsarà les accions de tipus cultural, social i cívic que fomentin el desenvolupament del teixit associatiu al Prat.

La creació d’Hotels d’Entitats i l’extensió de la xarxa d’Oficines de Benestar i Família són dues de les prioritats de l’actual Govern de la Generalitat. El Departament de Benestar i Família ara pren les regnes de la planificació territorial dels serveis socials, amb l’obligació d’ordenar i garantir una xarxa de responsabilitat pública de qualitat a Catalunya.