La reunió anunciada per la consellera de Benestar i Família, Anna Simó, tindrà lloc el proper dijous, 13 d’octubre, a les 17 hores a la sala d’actes de Palau de Mar amb l’objectiu de lliurar els diferents estudis encarregats pel Departament amb al finalitat de conèixer la situació de les famílies gitanes romaneses que viuen a Catalunya. La reunió de treball ha de servir per proposar accions coordinades d’atenció a  aquestes famílies en vistes a poder desenvolupar polítiques integrals i transversals entre les diferents administracions i col.lectius implicats.

Benestar i Família ha convidat a la reunió al Departament d’Interior, de Justícia i d’Educació, el Cònsol de Romania, la Delegació del Govern central a Barcelona, la Fiscalia General, els alcaldes dels municipis en els quals hi ha una presència notòria d’aquestes famílies i el responsable de l’entitat que ha elaborat l’estudi. A més del Departament, hi participaran La Secretaria per la Immigració, La Secretaria de Famílies i Infància, La Direcció General d’Actuacions Comunitàries i Cíviques, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i el responsable de Projectes Estratègics.

Per a la Consellera Simó, cal proposar actuacions que se centrin en tres eixos: un diagnòstic acurat i compartit per tots els agents implicats de la situació d’aquests menors i les seves famílies; la intervenció coordinada en funció de les competències de cadascuna de les institucions i organismes i la sensibilització social sobre el col·lectiu i sobre la necessitat de no promoure la mendicitat donant-los almoina.