La Secretaria per a la immigració treballa de forma coordinada amb la Delegació de la Generalitat a Girona, l'Ajuntament de Torroella, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Creu Roja per atendre i trobar una sortida a aquest col.lectiu
La Secretaria per a la immigració del Departament de Benestar i Família està fent un seguiment constant de la situació dels 80 immigrants, procedents de l'Africà subsahariana, que es troben a Torroella de Fluvià. La gran majoria estan establerts a la península des de fa temps i provenen d'altres Comunitats Autònomes. En cap cas, mantenen relació amb els immigrants que arriben a Catalunya amb motiu dels trasllats a la Península des de les illes Canàries.

Des que es va tenir constància de la seva estada al municipi de l'Alt Empordà, la Secretaria per a la immigració s'ha coordinat amb la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, l'Ajuntament de Torroella de Fluvià, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i Creu Roja per atendre aquest grup d'immigrants. En un primer moment, les administracions van procedir a activar com a prioritat la identificació de les persones, la informació sobre la seva situació, l'atenció humanitària, el control de les condicions sanitàries seguint el protocol sanitari existent. Aquestes accions han estat i estan sent desenvolupades actualment per la Creu Roja en coordinació amb Sanitat Girona.

Les administracions i l'ONG han informat al grup d'immigrants que es troben en situació d'irregularitat i que estan ocupant una propietat del municipi. Com a solució, se'ls van oferir la possibilitat de ser atesos per part de Creu Roja en un espai diferent del seu habitual però van rebutjar l'oferiment. El fet que es trobin en una zona agrícola possibilita que tinguin opcions de treball, i això dificulta que aquest col·lectiu vulgui marxar de la zona. Tot i així les administracions estan buscant la millor solució possible per a aquest col·lectiu.