El Departament de Benestar i Família, a través de la Subdirecció General d’Associacionisme i Voluntariat, participarà en la tercera edició d’Info Asso, el  saló de la vida associativa, que tindrà lloc a Perpinyà, el dissabte 15 d’octubre, al Palau dels Reis de Mallorca (carrer dels Arquers). A la inauguració, que tindrà lloc a les 14 hores, assistirà el subdirector general d’Associacionisme i Voluntariat, Jaume Forés.

Organitzat pel Consell General dels Pirineus Orientals i el Centre d’Informacions i de Recursos Associatius (CI&RA), Info Asso 2005 té com a objectiu abordar els temes de l’associacionisme a través dels estands que organitzen les entitats i els organismes públics i privats.

En l’edició d’Info Asso d’aquest any hi participaran, amb un estand conjunt, el Departament de Benestar i Família i la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà. El Departament aprofitarà el saló per presentar els diferents projectes que s’impulsen des de la Subdirecció General d’Associacionisme i Voluntariat. Una de les propostes més interessants que presentarà el Departament és la Xarxa Associativa i de Voluntariat de Catalunya, Xarxanet.org, que properament podrà incorporar les entitats de la Catalunya Nord que hi estiguin interessades.

Ara fa un any, el Departament de Benestar i Família va iniciar els contactes amb les administracions de la Catalunya Nord —el Consell General dels Pirineus Orientals i l’Ajuntament de Perpinyà— així com amb les entitats del Ci&RA. Com a conseqüència d’aquests contactes, el passat mes de gener el Departament va assistir al Fòrum d’entitats que organitza l’Ajuntament de Perpinyà.

Posteriorment, i per primera vegada, institucions públiques, entitats i persones voluntàries de la Catalunya Nord van participar en la X Escola d’Estiu del Voluntariat, organitzada pel Departament de Benestar i Família a la Cerdanya, el mes de juliol passat. També cal destacar que properament està prevista la signatura del conveni que permetrà incorporar les entitats de la Catalunya Nord que ho desitgin a Xarxanet.org.