Aquest nou organisme consultiu i d'interlocució permanent entre el Govern de la Generalitat i la societat civil és pioner a l'Estat i a Europa
La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada de la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, i del responsable del Programa per al cololectiu gai, lesbià, transsexual i bisexual, Xavier Verdaguer, presidirà l'acte de constitució del Consell Nacional de Lesbianes, Gais, homes i dones Transsexuals i Bisexuals.

Aquest nou Consell Nacional d'LGTB és un òrgan consultiu i d'interlocució permanent entre el Govern de la Generalitat i la societat civil en aquest àmbit. Un dels primers treballs en que participarà el nou organisme pioner a l'Estat i a Europa és l'elaboració i el debat de les bases de la futura Llei contra l'homofòbia.

A l'acte, que tindrà lloc a la seu del Departament d'Acció Social i Ciutadania, dilluns 18 de juny, a les 18.00 hores, i que també comptarà amb la participació del secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, i la directora de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, han confirmat l'assistència unes 70 persones, representants d'entitats de defensa dels drets de persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) de Catalunya.

A més, també hi assistiran diverses persones representants dels grups del Parlament de Catalunya, així com del Consell Municipal de Gais i Lesbianes i homes i dones Transsexuals de Barcelona.